Aylin Nazlıaka CHP'den İhraç Edildi - Son Dakika
Güncel

Aylin Nazlıaka CHP'den İhraç Edildi

CHP'de disipline sevk edilen milletvekili Aylin Nazlıaka, 7'ye karşı 8 oyla partiden ihraç edildi.

04.03.2016 18:05  Güncelleme: 20:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK), Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın partiden ihracına karar verdi. YDK, "Bir milletvekilinin odasında bulunan Atatürk resmini indirdiği iddiasının gerçek olmadığı ve iddianın iftira kapsamında bulunduğu" gerekçesiyle Nazlıaka'yı, 7'ye karşı 8 oyla partiden ihraç etti.

KINAMA CEZASI TEKLİFİ

İhraca karşı çıkan 7 üyenin, kınama cezası verilmesinden yana oy kullandığı öğrenildi. Atatürk posteri tartışmasında CHP muhakkiklerinin hazırladığı raporu ele alan Parti Meclisi, Nazlıaka'nın, tedbirli olarak partiden kesin ihracı istemiyle disiplin kuruluna sevkine karar vermişti.

1 OY FARKLA KARAR ÇIKTI

YDK, Nazlıaka'nın yanı sıra olayda adı geçen vekillerle de görüştü. YDK, son toplantısında Nazlıaka'nın ihracına, bir oy farkla karar verdi. Kararı YDK Genel Sekreteri Ali Hikmet Akıllı açıkladı. Akıllı, yapılan inceleme sonucunda, disipline sevk edilen Nazlıaka'nın, bir milletvekilinin odasında bulunan Atatürk resmini indirdiği iddiasının gerçek olmadığı ve iddianın iftira kapsamında bulunduğunun tespit edildiğini bildirdi.

Akıllı, "CHP tüzüğünün 70/a-b maddesi gereğince disipline sevk edilen Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın CHP'den kesin olarak ihracına oy çokluğuyla karar verilmiştir" dedi.

Akıllı, Nazlıaka hakkında alınan kararı şu şekilde açıkladı:

"Uygulanması gereken ceza yönünden kurul üyeleri Uğur Bayraktutan, Sezgin Kaya, Ali Hikmet Akıllı, Celal Çelik, Turan Aydoğan, Selahattin Emre, Ahmet Zeytunlu'nun, tüzüğün 70/C-c maddesi gereğince kınama cezası verilmesi gerektiği karşı oyuna karşılık; üyeler Saniye Barut, Şehrazat Mercan, Mustafa Serdar Soydan, Gülsüm Filorinalı, Ahmet Ersen Özsoy, Mahir Polat, Hüseyin Aydoğdu ve Süleyman Bülbül'ün çoğunluk oyuyla tüzüğün 70/A-b maddesi gereğince disipline sevk edilen Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın CHP'den kesin olarak ihracına oy çokluğu ile karar verilmiştir."

SÜRESİZ OLARAK PARTİ İLE İLİŞKİSİ KESİLİYOR

CHP Tüzüğüne göre, YDK tarafından "kesin ihraç" cezası alan üyelerin, süresiz olarak parti ile ilişkisi kesiliyor.

Ayrıca ihraç edilen kişinin adı defterlerden ve üye kütüğünden siliniyor. Karar ise genel sekreterlik tarafından örgüte duyuruluyor.

ÖNSEÇİMDE İKİNCİ OLMUŞTU

Kesin ihraç kararı verilen Nazlıaka, CHP'nin 7 Haziran seçimleri öncesi gerçekleştirdiği önseçimlerde önemli başarı elde etmişti. Hakim denetiminde yapılan seçimlere Ankara 1. bölgeden katılan Nazlıaka, ikinci olmuştu. Aynı bölgeden en çok oyu ise söz konusu iddialarla ilgili Nazlıaka'nın işaret ettiği Ankara Milletvekili Necati Yılmaz almıştı.
CHP YDK, son olarak 2014'te Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum'u, sonrasında ise İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'i ihraç etmişti.

Aylin Nazlıaka CHP\'den İhraç Edildi

Son Dakika Güncel Aylin Nazlıaka CHP'den İhraç Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (46)

  • adanalı : Üzülme bir gün herkez akp li olacak 15 1 Yanıtla
  • merve: tek bu kadın deil chp yı ihraç edin ülkeden ya 8 2 Yanıtla
  • Yagiz: Akp gel 4 4 Yanıtla
  • yal: Sıra baykal da 6 2 Yanıtla
  • ali baba: chp yi alevi görünümlü ermeniler bitiriyor 7 0 Yanıtla
  • Vatandas: Ahada buraya yazıyorum en kisa zamanda ak partiye geçer söylemedi demeyin 4 3 Yanıtla
  • VahVah: CHP HDPnin uzatmasi 4 3 Yanıtla
  • OĞUZ TÜRKOĞLU: Akp ye gel. 3 3 Yanıtla
  • Saçma: Adam başkan olucam diye ülkede çıkarmadığı kaos çiğnemediği kanun kalmadı hala bu adamın neyi savunuyorsunuz beyler? Adamlar trilyonluk arabalara biniyor buna çerez parası diyor resmen bu 1300 tl ile geçinmeye çalışan gariban halka hakarettir. Ama nedendir bilinmez 1300 tl ile zor geçinen hatta geçinemeyen bu halk hala AKP diyor tayyip diyor başkada birşey demiyor.Bu nasıl bir akıl tutulmasıdır? 0 6 Yanıtla
  • VahVah: CHPyi bitiren Adam Kilictaroglu olcak 5 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement