Ayvalıtaş Duruşmasında Toma'lı Önlem - Son Dakika
Güncel

Ayvalıtaş Duruşmasında Toma'lı Önlem

Ayvalıtaş Duruşmasında Toma\'lı Önlem

Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek üçüncü duruşma öncesi güvenlik nedeniyle adliyenin B bloğundaki açık otopark araç girişine kapatıldı.

21.05.2014 11:27

Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek üçüncü duruşma öncesi güvenlik nedeniyle adliyenin B bloğundaki açık otopark araç girişine kapatıldı.

Adliyenin giriş kapısı demir barikatlarla çevrildi. Dört toplumsal olaylara müdahale aracının (TOMA) da bekletildiği adliye bahçesinde çok sayıda çevik kuvvet polisi var.

Ayrıca iki TOMA da adliyenin hemen dışarısında bekletiliyor. Adliyeye gelenler öncelikle adliye giriş kapısındaki demir barikatların önünde aranıyor daha sonra adliyeye girişlerine izin veriliyor.

19 yaşındaki Mehmet Ayvalıtaş, 2 Haziran 2013 gecesi Taksim Gezi Parkı eylemlerine destek için Ümraniye'de yürüyüşe katılmıştı.

Göstericiler, 1 Mayıs Mahallesi olarak da bilinen Mustafa Kemal Mahallesi'nde yolu kapatmak istemiş, o sırada iki araç önce birbirine, sonra da Mehmet Ayvalıtaş ve Ayvalıtaş'ın 17 yaşındaki kuzeni Seyit Kartal'a çarpmıştı. Ayvalıtaş'ın öldüğü kazada kuzeni yaralanmıştı.

21 Kasım 2013'te görülen ilk duruşmada kalabalık ile polis arasında gerginlik çıkmış, Ayvalıtaş ailesine destek için adliye önünde toplanan kalabalık duruşma salonuna girmek isteyince çevik kuvvet polisi gruba biber gazıyla müdahale etmişti.

5 Şubat'taki ikinci duruşmada ise hakim, avukatların taleplerini dinledikten sonra sanıklardan taksi şoförü Cengiz Aktaş'ın ifadesinin alınması için yeniden tebligat gönderdilmesine karar vererek duruşmayı 21 Mayıs'a ertelemişti.

Kaynak: DHA

Kaynak: Aljazeera.com.tr

Son Dakika Güncel Ayvalıtaş Duruşmasında Toma'lı Önlem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement