Azerbaycan'da Türk İşadamlarından Teröre Tepki - Son Dakika
Güncel

Azerbaycan'da Türk İşadamlarından Teröre Tepki

Azerbaycan\'da Türk İşadamlarından Teröre Tepki

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de, Türkiye'de yaşanan terör olayları ilgili, Türk işadamları bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

14.09.2015 18:19

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de, Türkiye'de yaşanan terör olayları ilgili, Türk işadamları bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

Azerbaycan Türk Sanayici İşadamları Derneği (TUSİAB) tarafından, Bakü'de bulunan Türk şehitliğine çelenk konulması ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından basın açıklaması yapıldı. Grup adına açıklama yapan TÜSİAB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Keleş, TÜSİAB ailesi olarak Türkiye'de meydana gelen terör olaylarını şiddetle ve nefretle kınadıklarını ifade etti.

Keleş, PKK terör örgütünün içerde ve dışarıdaki destekçileri ile birlikte, Türkiye'nin birlik ve bütünlüğüne karşı her geçen gün şiddetini arttıran kanlı bir terör ve yıkım kampanyasını yeniden başlattıklarını söyledi.

Keleş sözlerine şöyle devam etti

Ana vatanımız Türkiye, yakın tarihin en ciddi terör eylemleri ve toplumsal çözülmeler ile karşı karşıya gelmiştir. Bu hayati tehdit, milletimizin binlerce yılda mayalanmış basireti ve köklü devlet geleneğinin gücü ve Anadolu'da filizlenmiş kardeşlik duygularımız sayesinde mutlaka bertaraf edilecektir. Buna inancımız tamdır. Ortadaki bütün karamsar manzaralara rağmen, tarihte pek çok kez olduğu gibi, Türk milleti bu badireden de güçlenerek çıkacaktır. Şu mezar taşlarının her biri Adriyatik'ten Çin Seddi'ne kadar kardeşliğimizi ortaya koyuyorken, bizlere kardeş kavgası senaryoları çizenler, ülkemiz üzerinde ameliyat yapmaya çalışanlar bilsinler ki; Biz millet olarak bu oyunu bozarız! Dün Çanakkale'de, Sakarya'da, Dumlupınar'da bozduk, bugün yine bozarız. Bugün Türkiye içerisinde bir başka vatan planları yapanlar şunu iyi bilsinler ki, Dün İngiliz ve Fransızların işgal ettikleri coğrafyalar da Şanlı olan Urfa, Kahraman olan Maraş, Gazi olan Antep illerimiz vardıysa, bugünkü oyunlara karşı Hakkari'nin, Diyarbakır'ın, Batman'ın önüne de kahramanlık ekleri yakında eklenecektir. Şunu herkes bilmelidir ki, milletimize bu acıyı yaşatanlar tüm türevleriyle, iç ve dış destekçileri ile birlikte tarih çöplüğünde hak ettikleri yeri alacaklardır. 100 yıl önce ülkemizin kurulmasını hazmedemeyenlerin 100 yıldır yürüttükleri kirli oyunların devamıdır PKK ve uzantıları. Bu vatanda ortak bir tarihi ve geçmişe sahip olanlara Türk Milletinin fertleri denir ve onların arasında yönetimsel güçten, sosyal hayata hiçbir ayrım yapılmamıştır. PKK ve sahipleri bilsinler ki, Türk bayrağı altında, devletine sadık bütün yurttaşlarımızla kardeşçe yaşamak azmi ve kararlığımızı asla zedelemeyeceklerdir dedi.

Basın açıklamasının ardından iş adamları Azeri ve Türk şehitliğine çelenk bıraktılar.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Azerbaycan'da Türk İşadamlarından Teröre Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement