Baba Kızın Kavuşma Anını An Be An Görüntüledi - Son Dakika
Güncel

Baba Kızın Kavuşma Anını An Be An Görüntüledi

 Baba Kızın Kavuşma Anını An Be An Görüntüledi

2 Yıl Sonra Baba Kızın Kavuşma Anını An Be An Görüntüledi

05.11.2010 16:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ÖZEL HABER/

TÜRKİYE DE İLK KEZ ANTALYA DA YAPILAN ÇİFT KOL NAKLİNDEN 42 GÜN SONRA DOKTORUNUN ÖZEL İZNİYLE MEMLEKETİ AYDIN' A GİDEN CİHAN TOPAL 3 YAŞINDAKİ KIZIYLA KUCAKLAŞTI

İKİ YIL SONRA YENİ KOLLARIYLA KIZINA SARILAN TOPAL,"BUGÜNÜ YAŞATANLARA BİNLERCE KEZ TEŞEKKÜR EDİYORUM" DEDİ

İŞTE BABA KIZIN MUTLULUK ANLARI

Akdeniz Üniversitesi'nde Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi- Estetik Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından, geçen 26 Eylül'de Türkiye'nin ilk çift kol nakli yapılan Cihan Topal, doktorunun özel izniyle, ameliyattan 42 gün sonra memleketi Aydın'a döndü. Eniştesi Süleyman Saynak'ın kullandığı otomobille yanında eşiyle birlikte yola çıkan Cihan Topal, DHA muhabirinin de adım adım izlediği yolculuk sırasında sürekli dua okudu.

Topal, yola çıktıktan hemen sonra saati sorup, kilometre ve zaman hesabı yapmaya başladı. 6 saat süren yolculuğu sırasında sürekli kızı Necile'yi anlatan Cihan Topal, "Kızımı yanımdan ayırmayacağım. Onun sevgisi beni hayatta tuttu. Kollarımın nakli için 42 gün önce yola çıkarken Necile'nin hayali gözlerimin önünden gitmemişti. O gün de kızıma kavuşmanın ve onu kollarıma almanın hayalini kurmuştum. İşte o saatler geliyor" dedi.

DEĞİŞİKLİĞİ FARK ETTİ

Topal ve beraberindekiler, Antalya'dan 6 saat süren yolculuk sonunda Aydın'ın Umurlu Beldesi'ndeki müstakil evine ulaştı. Burada 3 yaşındaki kızı Necile ile kucaklaşan ve geçirdiği iş kazasından iki yıl sonra kızına yeniden kollarıyla sarılan Topal, gözyaşlarına hakim olamadı. İlk karşılaşmada gözlerini kollarından ayıramayan kızı Necile'nin dikkatini, babasının gidişi ve dönüşündeki farklılık çekti. İlk andaki tedirginliği üzerinden atan küçük kız, babasının kollarındaki farklılığı görüp, soru sormadan çekingen tavırlarla sadece ellerini işaret etti. Baba Cihan, o an duygularını bir kenara bırakıp kollarındaki değişikliği açıklamaya çalıştı. Babasının her cümlesinde yüz ifadesi değişen Necile, bir süre sonra rahatladı ve ona yakınlaştı. Duygularını ve düşüncelerini kelimelerle ifade edemeyen Necile her hareketi ve davranışı ile babasına şefkat ve sevgisini ifade etmeye çalıştı, kısa süre sonra da hiç bir şey yaşanmamış gibi babasının kucağında oturup saçlarını okşadı, yanaklarını öptü.

"BENİ HAYATTA TUTAN NEDEN"

Yaşanan suskun ve uzun dakikaların ardından gözyaşlarını tutamayan Cihan Topal, kızını koklayıp uzun uzun öptükten sonra, ''Necile, beni hayatta tutan nedenim. Hep onu düşünüp yaşamam gerektiğini kendi kendime telkin ettim, ayakta durmayı becerdim' dedi. Dakikalarca kızına sarılıp Allah'a dua eden Topal, "Bağışçı aileye ve ameliyatımı yapan doktorlarıma binlerce kez teşekkür ediyorum. Bana bugünü yaşatan herkesin ömrüm boyunca kölesi olurum. Bir rüyayı yaşıyorum" diye konuştu.

Hastanede bulundukları süre içerisinde eşi Fatma Topal'ın sürekli doktor ve hemşireleri izleyip hijyen ve steril olmanın önemini kavradığını söyleyen Cihan Topal, ''Ameliyatın önemini ve yapılması gerekenleri ve uyulması gereken kuralları biliyoruz. O nedenle evde oluşturduğumuz steril ortamdan çıkmayıp, ziyaretçi kabul etmeyeceğiz. Haftada bir kontrol için Antalya'ya gideceğim" dedi.

"HER GECE SAYIKLIYORDU"

Hastanede geçirdiği her gece, eşinin Necile'yi sayıklayarak uyandığını söyleyen Fatma Topal, ''Hemen her gece uykusundan Necile'yi sayıklayarak uyanıyordu. Psikolojisinin bozulmasından korkuyordum. Şükür ki izin alıp kızımızın yanına geldik' dedi.

Gece kızına sarılıp uyuyan Cihan Topal, sabah da evinin önünde eşi ve kızıyla yürüyüş yaptı.

Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi- Estetik Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ömer Özkan, Cihan Topal'ın sağlık durumunun gayet iyi olduğunu, sık sık kontrol edeceğini söyledi.

AMELİYAT 7 SAAT SÜRDÜ

Muğla'nın Milas İlçesi'nde motosikletiyle geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden 23 yaşındaki Fatih Demirel'in iki kolu, geçen 26 Eylül günü, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 7 saat süren ameliyatla, Aydın'da 2008 yılında iki kolunu dirsek altından mısır silaj makinesine kaptıran Cihan Topal'a nakledilmişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Baba Kızın Kavuşma Anını An Be An Görüntüledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement