Bakan'dan Şehit Ailesine Taziye Ziyareti - Son Dakika
Güncel

Bakan'dan Şehit Ailesine Taziye Ziyareti

Bakan\'dan Şehit Ailesine Taziye Ziyareti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, şehit er Mehmet Topraksürer'in ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

31.08.2011 17:20

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Hakkari'de mayın patlaması sonucu şehit olan ve pazartesi günü toprağa verilen şehit er Mehmet Topraksürer'in ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Bakan Çelik, öğle saatlerinde beraberinde Şanlıurfa Vali Vekili Bahri Tiryaki ile AK Parti Milletvekilleri Seyit Eyyüpoğlu, Mehmet Akyürek, Halil Özcan ve Zeynep Karahan Uslu ile birlikte, Türk bayrakları ile donatılmış olan Sancaktar Mahallesi'ndeki taziye evine gidip; şehit erin babası Hüseyin Topraksürer ve yakınlarına taziye ziyaretinde bulundu.

Şehit erin babasına ve kardeşlerine sarılarak başsağlığı dileyen ve Bakan Çelik, dua okudu. Şehit erin babasını teselli eden Bakan Çelik, teröre tepki göstererek, şunları söyledi: "Şu an burada gördüğümüz acılar Türkiye'nin dört bir tarafından uzunca yıllardır yaşanıyor. Yürekler yandı, anaların yürekleri dağlandı. Şimdi bunun devam etmesini hiç kimse istemiyor. Bu bitsin artık. Yani bu ne kavgasıdır, bu ne kan akıtmasıdır, ne uğruna yapılıyor, nedir hedefimiz?

Biz kitabı bir Allah'ı bir, Peygamberi bir milletiz, et ile tırnak gibiyiz. Sorunlarımız var, problemlerimiz var ve bunları çözmeye gayret etmeliyiz, işimizi daha kolay kılmalıyız. Haklar hukuklar neyse zaten bunları gerçekleştirmeye çalışıyoruz ama işin içine silah girdiği zaman inanın bütün bu çalışmalar bütün bu çabalar bir tarafta kalıyor ve bu acılara bir söyleyecek lafımız kalmıyor. Onun için bu dayanışmamızı, bu birliğimizi güçlü bir şekilde sürdürelim. Silahla bizim işimiz yok, dertlerimiz var onları çözelim.

Bu güzel vatanı, İstiklal Savaşıyla bize dedelerimiz emanet etti, her ırktan insan vardı. Onun için bu anlamsız ve birbirimizi budayan ve bizi büyük acılara gark eden bu olayların bitmesi gerekiyor. Bu olayda vatandaşlara büyük sorumluluk düşüyor. El birliği ile artık bu sürece karşı çıkmamız gerekiyor. Yeni Mehmetler gitmesin. Bir Mehmet kolay mı yetişiyor? Yetiştirip büyütüyorsun, vatan görevini yapsın diye gönderiyorsun ve tabutu karşınıza geliyor. Bu milletin hak ettiği bir şey değil. Neyi bölüşemiyoruz, neyi paylaşamıyoruz, neyin kavgası veriliyor?

Esas mesele burada vatandaşın kararıdır, vatandaşımız devletinin yanında şerefli ay yıldızlı bayrağının altında dimdik durmaya devam ettikçe dışardan Türkiye'nin bölünmesini küçülmesini, zayıflamasını isteyenlere fırsat vermemiş olacağız. İnşallah bu duyarlılığı hep beraber gösteriyoruz, göstermeye devam edelim diyorum.

"Yaklaşık yarım saat taziye evinde kaldıktan sonra dışarı çıkan Bakan Çelik'in yanına gelen bir vatandaş, oğlunun Van'da askerlik yaptığını ve gerekirse bu vatan için şehit olmasını istediğini söylemesi üzerine, "Ne Kadir gecesi, ne Ramazan, ne bayram dinleniyor. Ateşler yüreklere dökülmeye devam ediyor. Bir böyle ihanet cephesi var siyaset yapanlar varsa onlara çok ağır söylenecek sözlerimiz var. Bu iş siyaset işi, politika işi değildir bu memleket meselesi onun için duyarlılıkla bakmamız gerekiyor.

Bu civan mertlerin, delikanlıların, yiğitlerin hak etmedikleri bu muamelelere karşı karşıya kalmamaları gerekiyor. Milletimiz bunu hak etmiyor. Çok acılar yaşadık, yeter artık yani millet bunu haykırıyor. Yeter artık yani ne adına bu silahı sıkıyorsun? Hak hukuk diyoruz, hizmet diyoruz. Eğer bu memlekette bir hesabınız varsa gelin konuşalım. Yok diyorsanız ne istiyorsunuz peki, o zaman sizin bu memlekette insanlarla bağınız yok, çıkın bunu ilan edin siz ilan etmiyorsanız biz ilan ediyoruz. İnsanlarımızı ciddi şekilde üzüntüye tahrik ediyorlar, bunlara hakları yok" diye konuştu. Bakan Çelik, ziyaret sonrası mahalleden ayrılıp, partilileriyle bayramlaşmak üzere Suruç ve Birecik ilçelerine gitti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan'dan Şehit Ailesine Taziye Ziyareti - Son Dakika


Advertisement