Bakan Eker'den 'Tarıma Yatırım' Çağrısı - Son Dakika
Güncel

Bakan Eker'den 'Tarıma Yatırım' Çağrısı

Bakan Eker\'den \'Tarıma Yatırım\' Çağrısı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, yatırımcıları tarım ve gıda alanında yatırım yapmaya davet ederek, Kırsal Kalkınma Kurumu'nun 42 ilde kullanmak üzere 800 milyon Euro hibe kullanacak bütçesinin bulunduğunu ve 3 milyon Euro'ya kadar yapılan...

05.04.2013 10:58

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, yatırımcıları tarım ve gıda alanında yatırım yapmaya davet ederek, Kırsal Kalkınma Kurumu'nun 42 ilde kullanmak üzere 800 milyon Euro hibe kullanacak bütçesinin bulunduğunu ve 3 milyon Euro'ya kadar yapılan yatırımlarda yüzde 50 hibe verilebildiğini söyledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, Uluslararası Yatırımcılar Derneği'nin yeni Yönetim Kurulu Başkanı Serpil Timuray ve beraberindeki heyeti kabul etti. Bakan Eker, Uluslararası Yatırımcılar Derneği'nin çalışmalarının Türkiye'ye yabancı yatırımcının çekilmesi açısından büyük önem taşıdığını söyledi. Uluslararası yatırımların artırılmasının bakanlık açısından da önemli hedefler arasında olduğunu belirten Eker, özellikle belirli alanlarda bölgesel merkezler oluşturma projesinin fonksiyonları bakımından gıda ve tarım sektörünün gelişimine katkıda bulunacağını dile getirdi.

Türkiye'nin son 10 yıl içinde her alanda büyük bir gelişme gösterdiğini vurgulayan Eker, uluslararası toplum, uluslararası sermaye ve uluslararası değerlere entegre olma yolunda da önemli mesafeler kat ettiğine dikkat çekti. Küresel ekonomik gelişmelerin dışında kalınmasının Türkiye'yi büyütmeyeceğini belirten Bakan Eker, uluslararası bir rekabet alanı olan Ar-Ge çalışmalarına yeterli kaynak aktarılmasının önemine işaret etti. Bakan Eker, üyesi olduğu Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu'nun defalarca kez Başbakan'ın başkanlığında toplandığını anımsatarak, hükümet olarak araştırma çalışmalarına önem verdiklerini söyledi.

Görüşmede, Türkiye'nin tarihsel marka alanının gıda olduğunu ifade eden Bakan Eker, "Bu bize bulunduğumuz coğrafyanın sağladığı bir imkandır, tarihi tecrübeye sahip olduğumuz 5 üründen 4'ü gıdadır. Dolayısıyla bu gıdaların, bu tatların dünya ile tanıştırılması gerekir. Türkiye'nin yerel değerlerinin uluslararası alana taşınmasında yatırımcılara çok iş düşüyor. Bu anlamda Türkiye, çevresinde yoğun tüketim yapılan bir coğrafyada yer alıyor. Ortadoğu, Afrika'nın büyük bir bölümü ve Kafkasya gibi yerlere üretim merkezi olarak gıda pazarlama imkanına sahibiz" şeklinde konuştu.

TARIMA YATIRIM ÇAĞRISI

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, Türkiye'de tarım sektörünün son 9 yılın 8'inde büyüdüğünü dile getirerek, yatırımcıları tarım ve gıda alanında yatırım yapmaya davet etti. Bakanlık bünyesinde yatırımcılar için bir danışma ofisinin olduğunu hatırlatan Bakan Eker, Kırsal Kalkınma Kurumu'nun 42 ilde kullanmak üzere 800 milyon Euro hibe kullanacak bütçesinin bulunduğunu ve 3 milyon Euro'ya kadar yapılan yatırımlarda yüzde 50 hibe verilebildiğini söyledi. Bakan Eker, tarımın uluslararası standartlarda rekabetçi ve sürdürülebilir bir sektöre dönüşmesi için; teknoloji, bilgi ve sermaye kullanabilen aynı zamanda pazarlama stratejisi olan rasyonel firmaların sektöre girmesi gerektiğini ifade etti.

TİMURAY: "KÜRESEL NİTELİKTEKİ İŞ GÜCÜNÜN ARTMASI İÇİN PROJELER GELİŞTİRİYORUZ"

Uluslararası Yatırımcılar Derneği Başkanı Serpil Timuray, Bakan Eker'e derneğin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Timuray, 32 yıllık derneğe 220 şirketin üye olduğunu, bunların da 30'dan fazlasının tarım ve gıda sektöründe faaliyet gösterdiğini bildirdi.

Timuray, Hükümetin Türkiye'nin dünyanın ilk 10 büyük ekonomisi arasına girme hedefini desteklediklerini, bu nedenle küresel sermayenin Türkiye'ye yatırım yapmasını önemli bulduklarını söyledi. Türkiye'de uluslararası yatırıma karşı olan algıyı düzeltmek istediklerini, birçok alanda bölgesel merkez oluşturma hedefini sahiplendiklerini ve küresel nitelikteki işgücünün artması için projeler geliştirdiklerini anlatan Timuray, gıda sektörünün stratejik öneminin büyük olduğunu, küresel boyuttaki gelişmelerden dolayı ekonomik öneminin de her geçen gün arttığının altını çizdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bakan Eker'den 'Tarıma Yatırım' Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement