Bakan Elvan: Bizde Salon Siyaseti Olmaz - Son Dakika
Güncel

Bakan Elvan: Bizde Salon Siyaseti Olmaz

Bakan Elvan: Bizde Salon Siyaseti Olmaz

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, 'Salon siyaseti' yapmadıklarını belirterek, "Bizde 'Masa başı siyaseti' olmaz, 'Saha siyaseti' olur.

07.12.2014 13:08

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, 'Salon siyaseti' yapmadıklarını belirterek, "Bizde 'Masa başı siyaseti' olmaz, 'Saha siyaseti' olur. Bizde 'Salon siyaseti' olmaz, 'Meydan siyaseti' olur. Bizde söz verilenleri unutma anlayışı olmaz, ne söz verildiyse onu yapan, gerçekleştiren anlayış olur" dedi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Ak Parti Ereğli İlçe Başkanlığı Olağan Kongresi'ne katılmak için Konya'nın Ereğli ilçesine geldi. Belediye Kültür Merkezi'ndeki kongrede partililerine seslenen Bakan Elvan, Ak Parti kongrelerinin bayram havasında geçtiğini belirtti. Salon siyaseti yapmadıklarını belirten Elvan, şunları söyledi:

"Bizde masa başı siyaseti olmaz, saha siyaseti olur. Salon siyaseti olmaz, meydan siyaseti olur. Bizde söz verilenleri unutma anlayışı olmaz, ne söz verildiyse onu yapan, gerçekleştiren anlayış olur. Türkiye'nin özellikle kayıp yıllarını gördünüz. Bizlerde bu kayıp yılları telafi etmek için siyasete soyunduk. "'

Yılbaşından önce Karaman- Ereğli- Ulukışla hızlı tren hattının çalışmalarına başlayacaklarını belirten Bakan Elvan, Cumhuriyetin ilk yıllarından sonra demiryoluna yatırım yapılmadığına dikkat çekti. Bakan Elvan şöyle konuştu:

"Bu millet ulaşımdan, yollardan çok çekti. Ereğli'den Ankara'ya, Konya'ya o eski tek şeritli yolları bir hatırlayın. Bugün bölünmüş yollarda gidiyorsunuz. Ülkeyi Ak Parti demir ağlarla örüyor. Cumhuriyet'in ilk yıllarında demir yollarında çalışmalar olduğunu görüyoruz. İsmet İnönü dönemindeki demiryolu yatırımlarından sonra 2003 yılına kadar Türkiye demir yolu yatırımı görmedi. Biz bunu aşmak için demir yolu yatırımlarına hız verdik. Önümüzdeki dönemde daha da hızlandıracağız. Sadece Konya karaman Ereğli Ulukışla- Mersin- Adana hattı ile yetinmiyoruz. Samsun'dan Çorum'a, Kırıkkale'ye Kırşehir'e, Aksray'a, Ulukışla'ya oradan da Alanya'ya  Mersi'ne, Akdenize ulaşıyoruz. Yine Konyamıza yüksek hızlı trene ek olarak bir başka hızlı treni kavuşturuyoruz. O da Antalya'dan Konyaya, Kayseri'ye kadar uzanan bir hızlı tren. Bu da inşallah bölgenin turizm potansiyelini artıracak." - Ereğlikonya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Elvan: Bizde Salon Siyaseti Olmaz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement