Bakan Eroğlu, AA'nın yılın fotoğrafları oylamasına katıldı - - Son Dakika
Güncel

Bakan Eroğlu, AA'nın yılın fotoğrafları oylamasına katıldı -

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 2013'e damga vuran olaylara ait fotoğraflardan, haber kategorisinde "Demokrasi Yanlılarına Ateş Açılması", yaşam kategorisinde de "Gazze'de Yaşam Mücadelesi" için oy kullandı.

12.12.2013 18:26

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 2013'e damga vuran olaylara ait fotoğraflardan, haber kategorisinde "Demokrasi Yanlılarına Ateş Açılması", yaşam kategorisinde de " Gazze'de Yaşam Mücadelesi" için oy kullandı.

AA'nın 2013'e damga vuran olaylara ait fotoğraflarını inceleyen Eroğlu, haber fotoğrafları kategorisinden tercihini, Mosaab Elshamy'in, Mısır'da Rabiatul Adeviyye Meydanı'nda toplanan demokrasi yanlılarına güvenlik güçlerinin ateş açması sonucu 200 kişinin yaşamını yitirdiği ve binlerce kişinin yaralandığı olaylar sırasında çektiği "Demokrasi Yanlılarına Ateş Açılması" fotoğrafından yana kullandı.

Eroğlu, "Tabii çok büyük bir acı var. Yanında arkadaşı, demokrasi mücadelesi yapan bir arkadaşı kurşunlanıyor ve vefat ediyor. Yanındaki arkadaşının acısını gerçekten resmetmişler. Acısı okunuyor, yani her ikisinin de yüzlerinden. Zamanında çekilmiş, gerçekten hem etkileyici hem de tabii bu resmin çekilmesi de kolay değil. Onun için bunu seçtim" dedi.

Veysel Eroğlu, fotoğrafın, demokrasi mücadelesinde hayatını kaybeden bir genci ve onun yakınlarının acısını ve dehşet anını yansıtan dikkat çekici bir fotoğraf olduğunu dile getirdi.

Bakan Eroğlu, yaşam fotoğrafları kategorisinde ise Ezz Zanoon tarafından çekilen, Gazze'nin doğusundaki Ez-Zeytun bölgesinde yaşayan Salah el-Vadiyye'nin eş ve çocuklarıyla duvarları dökülen 2 odalı evdeki hayatını yansıtan "Gazze'de Yaşam Mücadelesi" fotoğrafına oy verdi.

Veysel Eroğlu, "Burada da şu gerçekten çok ibretlik bir şey. İbretlik bir fotoğraf. Perişan bir aile işte görüyorsunuz. Yiyecek kapları dahi yok. Kucağında çocuk" ifadesini kullandı.

Fotoğrafta, Gazze'deki yaşam mücadesinin ne kadar zor olduğunun görülebildiğini dile getiren Eroğlu, "Kap kacak yok. Yaşadıkları alan bir çadır, derme çatma. Koltuk değneği var. Hakikaten perişanlık. Bunu çeken gerçekten çok manidar bir mesaj vermiş. O bakımdan önemli. Ben de bunu tercih ettim" diye konuştu.

Bakan Eroğlu, AA\'nın yılın fotoğrafları oylamasına katıldı -
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bakan Eroğlu, AA'nın yılın fotoğrafları oylamasına katıldı - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement