Sanatçı Alaeddin Yavaşca, doğum gününde düzenlenen konserle anıldı - Son Dakika
Güncel

Sanatçı Alaeddin Yavaşca, doğum gününde düzenlenen konserle anıldı

Aralık ayında vefat eden klasik Türk müziği sanatçısı, icracı ve bestekar Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca, doğum gününde Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen konserle anıldı.

01.03.2022 21:27  Güncelleme: 23:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aralık ayında vefat eden klasik Türk müziği sanatçısı, icracı ve bestekar Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca, doğum gününde Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen konserle anıldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve sanatçının eşi Ayten Yavaşca'nın da katıldığı program sırasında telekonferans yöntemiyle Kilis'te düzenlenen "Alaattin Yavaşca Anma Töreni ve Kilis Alaattin Yavaşca Evi Açılışı" yapıldı.

Programda konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, anma törenine katılmanın büyük bir onur olduğunu söyleyerek, "Birbirinden güzel besteleriyle klasik Türk müzik tarihine ismini altın harflerle yazdıran, merhum Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca'yı saygı ve rahmetle bir kez daha anıyorum." dedi.

Ersoy, Yavaşca'nın çeşitli dallarda aldığı 300'e yakın ödülün yanı sıra en büyük ödülünü ise Türk milletinin gönlünde edindiği sevgi ile kazandığını belirtti.

Bugün aynı zamanda Yavaşca'nın aziz hatırasını her zaman yaşatmak için çocukluğunun geçtiği Kilis'teki evinin müze olarak açılışını yaptıklarını aktaran Bakan Ersoy, şunları kaydetti:

"Şimdi video konferans ile de müzeyi görme imkanımız olacak. Ben de inşallah en yakın zamanda Kilis'e gitmeyi arzu ediyorum ve gittiğimde bu müzeyi gezmekten büyük bir memnuniyet duyacağım. Bugün 1 Mart aynı zamanda çok özel bir gün, merhum Alaeddin Yavaşca'nın doğum günü. Müzemizin açılışının da böyle bir güne denk gelmesi güzel bir gelişme oldu. Müzeyi gezen herkes sayın Yavaşca'nın müzik konusundaki engin birikimine ve yaşantısından kesitlere şahit olacak. Bu müzenin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

"Alaeddin'in ilk kez yalnız bir doğum gününü kutluyorum""

Alaeddin Yavaşca'nın eşi Ayten Yavaşca ise duygu yüklü bir gün geçirdiğini söyleyerek, "Hepiniz gönlümüzdesiniz. Yavaşca ile 61 yıllık birlikteliğimizde ilk kez yalnız doğum gününü kutluyorum,, benim için çok hüzünlü bu gece. Her şartta kutlamıştık ama bu gece ne yazık ki yalnızım, sizler benim dostum oldunuz." diye konuştu.

Konuşmasının ardından Yavaşça'ya PTT tarafından hazırlanan, tıp dünyası ve Türk musikisine katkılarından dolayı "Alaeddin Yavaşca" konulu anma pulu takdim edildi.

Usta sanatçılar sahneye çıktı

AKM Tiyatro Salonunda yapılan konser, Yavaşca'nın yaşamından kesitlerin sunulacağı bir barkovizyon gösterisiyle başladı.

Konserde Yavaşca'nın sevilen eserleri Adnan Çoban, Adnan Mungan, Ahmet Özhan, Atakan Akdaş, Aylin Şengün Taşçı, Aytaç Ergen, Bekir Ünlüataer, Çiğdem Yarkın, Demet Gürsoy, Dilek Türkan, Ezgi Köker, Güler Basu Şen, Güzin Değişmez, İbrahim Suat Erbay, Melihat Gülses ve Münip Utandı tarafından seslendirildi.

Sanatçının dostları, arkadaşları ve sevenlerinin katıldığı program, TRT Müzik ekranlarından da canlı yayınlandı.

Sanatçı Alaeddin Yavaşca, doğum gününde düzenlenen konserle anıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sanatçı Alaeddin Yavaşca, doğum gününde düzenlenen konserle anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement