Bakan Işık: "Gazze konusunda dünyaya en gür ses veren de yine Türkiye oldu" - - Son Dakika
Güncel

Bakan Işık: "Gazze konusunda dünyaya en gür ses veren de yine Türkiye oldu" -

Bakan Işık: "Gazze konusunda dünyaya en gür ses veren de yine Türkiye oldu" -

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Gazze konusunda dünyaya en gür ses veren de yine Türkiye oldu, yine başbakanımız oldu.

27.07.2014 00:06

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Gazze konusunda dünyaya en gür ses veren de yine Türkiye oldu, yine başbakanımız oldu. Eğer Türkiye de sessiz kalsaydı, başbakanımız da bu konuda bütün dünyayı ayağa kaldıracak ifadeleri kullanmasaydı belki bugün çok daha fazla Gazzeli kanı dökülmüş olacaktı" dedi.

Gebze Belediyesi'nce Kent Meydanı'nda düzenlenen iftar programında konuşan Işık, ramazan ayının bir açıdan çok buruk geçtiğini belirterek, İslam dünyasında akan oluk oluk kanın her iftar sofralarında adete yürekleri burktuğunu söyledi.

Özellikle son 15 günde Gazze'de meydana gelen olayların herkesi çok derinden üzdüğünü dile getiren Işık, Türkiye olarak Gazze'de kanın akmaması için ellerinden gelen herşeyi yaptıklarını ve yapmaya da devam ettiklerini kaydetti.

Işık, Gazze'deki kardeşlerinin iftarda önlerinde ekmek yerine, başlarına bomba düşmesini istemediklerini vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunun için de Türkiye olarak elimizden gelen her türlü gayreti gösterdik gösteriyoruz. Açık ve gizli diplomasinin tüm kanallarını kullanıyoruz ama bizlere düşen buradaki kardeşlerimizin kalıcı barışa kavuşması için elimizden gelenin en iyisini yapmak. Tabiki millet olarak Gazze'yle büyük bir dayanışma içerisinde olduk ve şunu da özellikle söylememiz lazım. Gazze konusunda dünyaya en gür ses veren de yine Türkiye oldu, yine başbakanımız oldu. Eğer Türkiye de sessiz kalsaydı, başbakanımız da bu konuda bütün dünyayı ayağa kaldıracak ifadeleri kullanmasaydı belki bugün çok daha fazla Gazzeli kanı dökülmüş olacaktı."

Tüm bu olumsuzluklara rağmen Türkiye'de iyi şeylerin de olduğuna dikkati çeken Işık, dün Ankara'dan hızlı trenle yola çıktıklarını ve Pendik'te açılışını gerçekleştirdiklerini anlattı.

Işık, sözlerini şöyle tamamladı:

"İnşallah hızlı tren Gebze'de de duracak. Artık Gebze'den Ankara'ya 3 saatten kısa bir mesafede çok konforlu bir yolculuk yapacağız. Körfez Geçiş Köprümüzün ayakları denizin üstünde 28 metre kadar yükseldi. Aralık ayında Gebze'nin de Dilovasının da Kocaeli'nin de bir boğaz köprüsü olacak. Gebze'den çıkan 40-45 dakikada Bursa'ya varacak. Pek çok proje peşpeşe geliyor. Meclis kapanmadan önce Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nün Gebze Teknik Üniversitesi'ne dönüşmesini sağlayan komisyon kararı çıktı. İnşallah en geç ekim ayında meclis açılınca kanunu çıkaracağız ve artık Gebzelilerin de Orta Doğu Teknik Üniversitesi gibi İstanbul Teknik Üniversitesi gibi Gebze Teknik Üniversitesi olacak."

Konuşmanın ardından Işık, vatandaşlarla sohbet etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bakan Işık: 'Gazze konusunda dünyaya en gür ses veren de yine Türkiye oldu' - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement