Bakan Yıldız:"Afşin Elbistan'da Heyelan Tehlikesi Sürüyor" - Son Dakika
Güncel

Bakan Yıldız:"Afşin Elbistan'da Heyelan Tehlikesi Sürüyor"

Bakan Yıldız:"Afşin Elbistan\'da Heyelan Tehlikesi Sürüyor"

Taner Yıldız, 11 Kişinin Yaşamını Yitirdiği Afşin- Elbistan Termik Santrali'ne Kömür Sağlayan Çöllolar Sahası'nda Heyelan Tehlikesinin Sürdüğünü Söyledi.

06.03.2011 19:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 11 kişinin yaşamını yitirdiği Afşin- Elbistan Termik Santrali'ne kömür sağlayan Çöllolar Sahası'nda heyelan tehlikesinin sürdüğünü söyledi. Burada üretimin durdurulmasının, elektrik üretiminde sorun olmayacağını belirten Yıldız "Oradan üretilmeyen enerjinin yerine şu anda tedarik edebileceğimiz çok farklı yerlerden çok fazla enerjimiz mevcut" dedi.

Bakan Taner Yıldız bugün Geyve İlçesi'ne doğalgaz verilmesi nedeniyle düzenlenen 'altın kaynak' töreninde yaptığı konuşmada, doğalgaz kullanımının yaygınlaşması için çalışmaları sürdüğünü söyledi. Yıldız, "Şu anda 66 ilde doğalgazla ilgili dağıtım devam ediyor. Bu illerimizi 81 ile çıkaracağız, önümüzdeki yılın sonuna kadar da çıkartmayı planlıyoruz" dedi. Bakan Yıldız, daha sonra EPDK Başkanı Hasan Köktaş, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Zeki Toçoğlu, Sakarya Vali Yardımcısı Hikmet Dinç ve milletvekilleri ve protokol üyeleriyle birlikte temsili kaynak yaptı.

"ÇÖLLOLAR'DA HEYELAN TEHLİKESİ SÜRÜYOR"

Törenin ardından Bakan Yıldız gazetecilerin Kahramanmaraş'ın Afşin İlçesi'ndeki kömür ocağında meydana gelen heyelanla ilgili sorularını yanıtladı. Bölgede heyelan tehlikesinin sürdüğünü belirten Yıldız, "Kömür çıkartılmasıyla ilgili işlemi o zaman durdurduğumuzu açıklamıştık. Afşin Elbistan B santrali, Afşin Elbistan A santralinin kömür havzasından besleniyor kısmen. İki ünite zaman zaman çalışıyor. Herhangi elektrik ve enerji ile alakalı sıkıntımız bulunmamaktadır. Oradan üretilmeyen enerjinin yerine şu anda tedarik edebileceğimiz çok farklı yerlerden çok fazla enerjimiz mevcut. O yüzden orada üretemiyor olmak, Türkiye'nin genelinde zaafiyet oluşturmayacaktır. Bizim tek derdimiz var. Oradaki işçi kardeşlerimizin çıkartılmasıyla alakalı çalışmaların devam etmesidir" dedi. Kömür sahasındaki heyelandan sonra su birikintisinin oluştuğunu ifade eden Yıldız, şunları söyledi:

"Bu heyelandan sonra orada bir su birikintisi oldu. Yer altı su seviyelerinde yükselmeler oldu. Bu riski daha da artırdı. O yüzden öncelikle olarak oradaki kurtarma çalışmalarının ana omurgası, tamamen oradaki suyu kurutmakla alakalı çalışmalardır. Hem MTA ekiplerimiz, özel sektörden doğrudan alım yoluyla hemen vakit kaybetmeksizin o işleme başladılar. Hem özel sektör hem kamu yanı, bu çalışmaların üzerinde yoğun bir şekilde devam ediyor."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Yıldız:'Afşin Elbistan'da Heyelan Tehlikesi Sürüyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement