Balbay: Beylikdüzü'nün de Vekiliyim Demek İstiyorum - Son Dakika
Güncel

Balbay: Beylikdüzü'nün de Vekiliyim Demek İstiyorum

Balbay: Beylikdüzü\'nün de Vekiliyim Demek İstiyorum

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, CHP Beylikdüzü İlçe Örgütü ile buluşmasında, "Kabul ederseniz Ankara'da ben Beylikdüzü'nün de vekiliyim demek istiyorum" dedi.

06.01.2014 10:33

Demir parmaklıklar arkasındayken kendisine yalnız olmadığını hissettiren ilçelerin başında Beylikdüzü'nün geldiğini söyleyen CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, CHP Beylikdüzü İlçe Örgütü ile buluşmasında, "Kabul ederseniz Ankara'da ben Beylikdüzü'nün de vekiliyim demek istiyorum" dedi.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Silivri Cezaevi'ndeyken "özgürlüğümü sizlerle kutlayacağım" dediği CHP Beylikdüzü İlçe Örgütü'ne sözünü tuttu ve özgürlüğünün 25. gününde ilk ilçe örgütü ziyaretini CHP Beylikdüzü İlçe Başkanlığı'na gerçekleştirdi.

Coşkuyla karşılandı

İlçe merkezinde CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Yaşar Genç ve partililerin alkışlarla karşılanan Mustafa Balbay, partililerle kucaklaşarak özlem giderdi. Ardından CHP Beylikdüzü Anı Defteri'nde duygularını kaleme almak üzere ilçe başkanı odasına geçen Mustafa Balbay, ardından kendisini bekleyen partililere hitap etmek üzere toplantı salonuna geçti.

"Beylikdüzü'nde zafer türküleri söyleyeceğiz"

Yoğun katılım sebebiyle çok sayıda kişinin ayakta kaldığı buluşmada büyük bir coşkuyla karşılanan Balbay, partililere, "Çok mutluyum. Ve sizlerle son mektubumda paylaştığım bir şeyi söylemek istiyorum. Beylikdüzü'nün güzel yüzlü insanları sizinle aramızda aşk var. Sizinle aramızda Beylikdüzü'nün caddelerinde zafer türküleri söyleme sevdası var" diye konuştu.

Subaşı: O, Silivri'den hepimize ışık yaydı

Mustafa Balbay'ın Silivri Cezaevinde olduğu süreçte her zaman yanında olan ve gönüllü avukatı olarak yer alan CHP Beylikdüzü İlçe Örgütü üyesi Av.Doğan Subaşı'nın moderatörlüğünde gerçekleşen buluşmada, Balbay'dan her ne olursa olsun moral bozukluğu yaşamamayı ve koşullara teslim olmamayı öğrendiğini vurgulayan Subaşı, "Balbay, Silivri'den hepimize ışık yaydı. Zaten sizlerin bu sevgisi de bunun bir göstergesi" dedi.

Hukuk hazretleri öldü

Cezaevinde olduğu sürece binlerce mektup aldığını ancak CHP Beylikdüzü İlçe Örgütü'nden defter şeklinde aldığı mektupların kendisi için ayrı bir yeri olduğunu belirten Balbay, "Bugün biraz da geç geldim Bir cenazedeydim. Acı bir kayıptı. Tabi ben de üzüldüm. Gerçi çok kişi önce kabul etmedi. Sonunda kabul ettiler. Hukuk hazretleri öldü. Meclis başkanı da kabul etti. Anayasa 'öldü' dedi" diye konuştu.

Konuşmasında, "İktidara nasıl hazır olduğumuzu halka anlatmalıyız" vurgusu yapan Balbay, "Şu anda hepinizin gözlerinde çok çalışacağız ifadesini görüyorum. Ben arada yine geleceğim ama 30 Mart'ta ziyaretimi Beylikdüzü Belediyesi'nde yapmak istiyorum" dedi.

Bedenlerimizi ruhlarımızın katili yaptırmadık

Siyasette, Balbay dili oluşturmaya çalışacağını ifade eden Mustafa Balbay,"Dik duracağım ve diyalog kuracağım ama özümden hiç vazgeçmeyeceğim. Ben parlamento duvarında milletvekillik yapmayacağım halkla beraber milletvekilliği yapacağım. Ben sizlerin sesi olmaya çalışacağım. Bunu hep birlikte yapacağız."şeklinde konuştu. Balbay, "Eğer kabul ederseniz ben İzmir milletvekiliyim ama Ankara'da ben Beylikdüzü'nün de vekiliyim demek istiyorum" dedi.

"Bedenlerimizi ruhlarımızın katili yaptırmadık" diyen Balbay, "Bizleri içeri alarak 'biz bunların bedenlerini yok etmeyelim, ruhlarını yok edelim. Bedenleri esarete dayanamasın' dediler. Bizim bedenlerimizi, ruhlarımızın katili yapmak istediler. Buna izin vermedik. Vermeyeceğiz" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Fahri hemşehrilik beratı ve plaket takdimi yapıldı

Balbay'ın yeni kitabının ismini taşıyan "Geçmişten Geleceğe Türkiye" konulu söyleşi sonrasında Balbay'a, Av.Doğan Subaşı'ya İlçe Başkanı Yaşar Genç tarafından teşekkür plaketi takdim edildi. Programda Mustafa Balbay'a, sembolik olarak hazırlanan Fahri Hemşehrilik Beratı da CHP Beylikdüzü Eski İlçe Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından takdim edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Balbay: Beylikdüzü'nün de Vekiliyim Demek İstiyorum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement