Balkan Ülkeleri Bakanları İstanbul'da Buluşuyor - Son Dakika
Güncel

Balkan Ülkeleri Bakanları İstanbul'da Buluşuyor

Balkan Ülkeleri Bakanları İstanbul\'da Buluşuyor

Balkan Savaşları, Zeytinburnu'nda uluslararası bir sempozyumda ele alınacak.

19.10.2012 13:57

Yakın tarihin en büyük insanlık dramlarından birine sahne olan Balkan Savaşları, Zeytinburnu'nda uluslararası bir sempozyumda ele alınacak.

Sempozyuma İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in yanı sıra Makedonya, Karadağ ve Sırbistan devlet bakanları ile Kosova Cumhuriyeti Kamu Yönetimi Bakanı katılacak. Açılışı 20 Ekim Cumartesi günü saat 10:00'da Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilecek sempozyuma 11 ülkeden tarihçiler katılacak.

İslam Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (IRCICA), Zeytinburnu Belediyesi ve İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi işbirliği ile "100. Yılında Balkan Savaşları Uluslararası Sempozyumu" düzenlenecek.

Sempozyum 20 Ekim'de Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in yanı sıra Makedonya Cumhuriyeti Devlet Bakanı Hadi Nezir, Karadağ Cumhuriyeti Devlet Bakanı Rafet Husoviç, Sırbistan Devlet Bakanı Sulejman Ugljanin ve Kosova Cumhuriyeti Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar'ın katılımı ile başlayacak. Sempozyumun açış konferansını ise Balkan tarihçisi Prof. Dr. Kemal Karpat verecek. Karpat, aynı zamanda TBMM Onur Ödülü'nün sahibi.

Oturumlar ise Halkalı'da bulunan İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek sempozyumda Türkiye'nin yanı sıra ABD, Hırvatistan, Yunanistan, İtalya, Pakistan, Macaristan, Makedonya, Fransa, Özbekistan ve Bulgaristan'dan tarihçiler Balkan Savaşları dönemine ışık tutacak bildiriler sunacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Balkan Ülkeleri Bakanları İstanbul'da Buluşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement