Balyoz Planı" Davasında Yeniden Yargılama - Son Dakika
Güncel

Balyoz Planı" Davasında Yeniden Yargılama

Anayasa Mahkemesi'nin "haklarının ihlal edildiği" yönünde verdiği kararın ardından yeniden görülen "Balyoz Planı" davasında, mahkeme heyeti, tüm sanıklara son sözünü sordu.

31.03.2015 16:24

Anayasa Mahkemesi'nin "haklarının ihlal edildiği" yönünde verdiği kararın ardından yeniden görülen "Balyoz Planı" davasında, mahkeme heyeti, tüm sanıklara son sözünü sordu.

Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Anadolu Adalet Sarayı'ndaki Şehit Hakan Kılıç Konferans Salonu'nda yapılan duruşmada, verilen aranın ardından sanıkların esas hakkındaki savunmaları ile cumhuriyet savcısının mütalaasına ilişkin beyanları soruldu.

Söz verilen sanıklardan emekli Orgeneral Bilgin Balanlı, mütalaaya katıldığını belirterek, beraatini istedi.

Eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan da mütalaaya katıldığını söyleyerek, suç duyurusunda bulunulmasını talep etti.

MHP İstanbul Milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan da "Sayın savcının mütalaasına katılıyorum" dedi.

Eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek ve emekli Kurmay Albay Dursun Çiçek de mütalaaya katıldıklarını aktararak, beraatlerini talep etti.

Sanık Albay Hasan Özyurt ise "Yine vatan sağolsun diyorum. Bunu bize yapanlar, cezalandırılsın istiyorum" ifadelerini kullandı.

Emekli Koramiral Abdullah Can Erenoğlu da "Suç duyurusunda bulunulurken 'Türkiye'nin milli güvenliğini tehlikeye sokmak' şeklinde suç duyurusunda bulunulmasını istiyorum. Duyarsız kalanların da bu suç duyurusu içerisinde yer almalarını istiyorum" diye konuştu.

Söz verilen diğer sanıklar da mütalaaya katıldıklarını dile getirerek, beraatlerini istedi.

Mahkeme Heyeti Başkanı Özlem Karaçam, daha sonra tüm sanıklara son sözlerini sordu. Tek tek söz verilen sanıklar, bir diyeceklerinin olmadığını söyledi.

Mahkeme heyeti, kararını açıklamak için duruşmaya ara verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Balyoz Planı' Davasında Yeniden Yargılama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement