Barzani: IŞİD'le Savaşta Bin Peşmerge Hayatını Kaybetti - Son Dakika
Güncel

Barzani: IŞİD'le Savaşta Bin Peşmerge Hayatını Kaybetti

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, "Terör örgütü IŞİD ile savaşta şu ana kadar bin şehidimiz var." dedi.

18.02.2015 14:03  Güncelleme: 14:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, "Terör örgütü IŞİD ile savaşta şu ana kadar bin şehidimiz var" açıklamasında bulundu.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, Kerkük'ü dün ziyaret ederek kentin siyasi ve askeri yetkilileriyle basına kapalı üç saat süren bir toplantı gerçekleştirdi. IKBY Başkanlığının resmi sitesinde yayımlanan açıklamada Barzani'nin toplantıdaki konuşmasına yer verildi.

"YENİLMEZ DENİLEN IŞİD, PEŞMERGENİN ELİNDE HEZİMETE UĞRADI"

Açıklamaya göre Barzani, eksiklikleri ve ihtiyaçları görmek için Kerkük'e geldiğini belirtti. Düşmanın Kerkük'te kendilerine iki kere darbe vurduğunu hatırlatan Barzani, "Bu saldırılar, düşmanın çok zeki ve başarılı olduğunu gösteriyor. Burada bir hata ve ihmalkarlık söz konusu. Bunları iyi tespit etmemiz gerekiyor. Düşman ilk zamanlar silah olarak bizden üstündü. Bu doğru. Fakat bir süredir peşmergenin eline de iyi silahlar geçti. Artık düşmanın taktiklerini de öğrendik. Şayet iyi bir hazırlık olursa düşman hiçbir şey yapamaz. Eski heybetleri ve imajları da kalmadı. Yenilmez denilen IŞİD, Peşmergenin eliyle hezimete uğradı" değerlendirmesinde bulundu.

"HEŞDİ ŞABİ KERKÜK'E GELEBİLİR"

Şii milislerden oluşan Heşdi Şabi grubunun Kerkük'teki varlığına da değinen Barzani, şunları kaydetti:

"Kürdistan bölgesi talep ederse Heşdi Şabi Kerkük'e gelebilir ve bize destek verebilir. Ancak ne Kürdistan bölgesi Heşdi Şabi'den gelmesini istedi ne de onların böyle bir talebi oldu. Fakat bu, onları düşman bir güç olarak gördüğümüz anlamına gelmemeli. Çünkü onlar da IŞİD teröristlerine karşı savaşıyor ve bedel ödüyor. Bu anlamda müttefiklerimizdir. Fakat onların ve bizim görev yerimiz ayrıdır. Bundan sonra da ne zaman ihtiyaç olursa gerek Şii, Sünni gerekse de Irak ordusundan güçlerin gelmesini talep ederiz. Ortak savunma yaparız. Ancak herkesin kendi yerini ve konumunu çok iyi bilmesi gerekiyor."

"12. FIRKA BİR KEZ DAHA KERKÜK'E GELEMEZ"

Kerkük'ü geçen Haziran'da terk ederek, terör örgütü IŞİD militanlarının saldırısına açık hale getiren Irak ordusuna bağlı 12. Fırka'nın, tekrar Kerkük'te kurulmasından bahsedildiğini belirten Barzani, şöyle devam etti:

"Açıkça söylüyorum 12. Fırka bir daha Kerkük'e gelemez. Artık Kerkük'te herhangi bir fırka kurulmayacak. Böyle bir yanlış tekrarlanmayacak. Şu anki durum sayısız şehitlerimizin kanıyla sağlanmıştır. Kan dökülerek belirlenen bu sınırlara bir daha müdahale edilmesine izin vermeyiz. Herkesin bu realiteyi iyi bilmesi ve göz önünde bulundurması gerekiyor. Kerkük halkı geleceğine karar verecek. Her şey karşılıklı anlayış ve diyalog yoluyla olacaktır. Verdiğimiz kurbanlara rağmen dediğimiz olacak iddiasında değiliz. Ancak Kerkük halkının verdiği karara herkes saygı gösterecek."

"KERKÜK KÜRT VE KÜRDİSTANİ BİR ŞEHİRDİR"

Düşmanın hiçbir şekilde Kerkük'e gelmesine izin vermeyeceklerini, gerekirse kentin güney sınırlarına daha fazla takviye güç göndereceklerini kaydeden Barzani, peşmergenin sadece Kerkük'teki Kürtleri değil Arap, Türkmen ve Hristiyan tüm kesimleri koruyacağının altını çizdi. Kürtlerin, Kerkük'te işgalci olarak gösterilmek istendiğini anlatan Barzani, şunları ifade etti:

"Kürtler, Kerkük'ü işgal etti' sözüyle çok karşılaşıyorum. Kerkük, Kürt ve Kürdistani bir şehirdir. Kürtler başından beri buradaydı, bu şehrin halkıydı. Peşmerge buradaydı. Bu konuda tartışma olmaz. Kerkük'ü koruduk, işgal etmedik. Biz Kerkük'ü korumasaydık Tikrit ve Musul gibi IŞİD'in elinde olacaktı. Bu anlamda Kürtlere ve Peşmerge güçlerine çok haksızlık yapılıyor. Maalesef biz de gerektiği gibi tavrımızı belirleyemedik ve insanları bu konuda yeterince bilgilendiremedik. Meseleyi hakkıyla idrak etmelerini sağlayamadık."

Barzani: IŞİD\'le Savaşta Bin Peşmerge Hayatını Kaybetti
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Barzani: IŞİD'le Savaşta Bin Peşmerge Hayatını Kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (99)

  • Türk: İyi olmuş az bile bu itlere 76 25 Yanıtla
  • T.AKDUMAN: BARZANİ BİN BİSLİK TEMİZLENMİŞ NE ŞEHİDİ. KERKÜK MUSUL VEYA BAŞKA YER ASLA KÜRDİSDAN OLMAYACAK 16 20 Yanıtla
  • cihan: toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır kürdistanın her karış toprağı kürdistan şehitlerinin kanlarıyla sulanmış zorunlu askerlik değil hepsi gönüllü yiğitler 23 9 Yanıtla
  • Akp Sultangazi İlçe Teşkilatı: Peşmerge IŞİD 2 düşmanımız birbirini öldürüyor işte bizde keyifle seyrediyoruz. Hhahahahahaha 8 24 Yanıtla
  • baybars: son yüzyılın toprak hırsızı kürtler. . . her yere sahip çıkıyorsunuz. . . neredeyse türkiyenin yarısı bunların, iranın yarısı bunların, suriyenin yarısı bunların, ırakın hepsi bunların. . . sonrada mazlum rolü oynamıyorlar mı insanı kahrediyor. . . . sizi gidi toprak hırsızları sizi. . . . 15 15 Yanıtla
  • baran: Sayin barzani kürt lideridir ve beyleri dir 12 16 Yanıtla
  • fiat linea: napalım terörle uğraştılar öldüler iki tarafta terörist benim gözümde. 11 16 Yanıtla
  • VEYSEL: SAVAS UCAKLARI OLMASAYDI GÖRÜRDÜM SİZİ :) 13 14 Yanıtla
  • Xelké Elıh'é: Biz kürtler sizin kardeşiniz değiliz. Uyandık artık kandıramazsınız kullanamazsınız. Başka ülke başka topraklarda kardeş dediğiniz halkın bayrağına tahammülünüz yok. Zaferine tahammülünüz yok. Diline tahammülünüz yok. O kadar bedel verilirken. Bu nasıl bir kalleşlik ki ışid gibi bir zalime, islam düşmanına destek verirsiniz. Allaha havale ediyorum sizi klavye delikanlıları. Aşağılık kompleksinden türk ırkçılığı yapan pis rum-laz-boşnak-bulgar lar. Onursuz kişilikler. Müslümanlıktan çıkan ırkçı faşistler...zafer bizimdir balon delikanlılar :)) 9 17 Yanıtla
  • mustafa kemal: len aç köpek önce karnınızı doyunrun türkiye olmasa aç kalırsınız hainler 9 17 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement