Başbakan Erdoğan: Eğer Kredi Yurtlarda Yer Yoksa Sizi Otellerde Ağırlayacağız - Son Dakika
Son Dakika Logo

Başbakan Erdoğan: Eğer Kredi Yurtlarda Yer Yoksa Sizi Otellerde Ağırlayacağız

09.03.2014 16:33

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Üniversiteli gençlerimize sesleniyorum, bunların yurtlarında, evlerinde kalanlara sesleniyorum; bütün KYK yurtlarında boşluklar tespit edildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Üniversiteli gençlerimize sesleniyorum, bunların yurtlarında, evlerinde kalanlara sesleniyorum; bütün KYK yurtlarında boşluklar tespit edildi. Sizleri oraya alabiliriz. Hemen müracaat edin, eğer kredi yurtlarda yer yoksa sizi otellerde ağırlayacağız, devletin kurumlarında ağırlayacağız; çünkü bunların zulmüne sizi muhatap etmeyeceğiz. Geçici bir sürede bunları halledeceğiz" dedi.

Şanlıurfa'da konuşan Başbakan Erdoğan, "ablaların" meydanlara çıktığını belirterek, "Bizim ablalarımız bize yeter. Bir de abiler çıkmış, bizim abilerimiz bize yeter, gençlerimiz bize yeter. Son seçimde 21,5 milyon oyla sandıklardan çıktık. Bu seçim daha başka olacak" ifadelerini kullandı.

-"KORKU DAĞLARI SARDI, SANDIĞIN RENGİ BELLİ OLDU"-

"Sakın AK Parti'ye oy vermeyin, kime verirseniz verin" denildiğini kaydeden Erdoğan, şöyle konuştu:

"Sizin bu imamınız 10 sene önce "AK Parti'ye oy verin' diyordu. Öyleyse ya o zaman yanlış yaptı ya sizin bu imamınız şimdi yanlış yapıyor. AK Parti aynı yerde duruyor, bu ülkeye hizmet vermeye devam ediyor. Demek ki, sizin bu hocanız da akşam bir başka, sabah bir başka. Aynen bu CHP'liler gibi, aynen Bahçeli gibi Bunlar yalanı, tehdidi, şantajı meslek haline getirmiş. Anlaşılan korku dağları sardı, sandığın rengi belli oldu. Bu paraleller korkmaya başladı. İşyerlerinde işçilerini "AK Parti'ye oy vermeyin' diye ikna ediyorlar. Adeta 28 Şubat'taki gibi ikna odalarını kurdular. İşyerlerinde, okullarda, yurtlarda, dershanelerde ikna odalarında ikna etmeye çalışıyorlar. İkna olmazlarsa atıyorlar. Üniversiteli gençlerimize sesleniyorum, bunların yurtlarında, evlerinde kalanlara sesleniyorum; bütün KYK yurtlarında boşluklar tespit edildi. Sizleri oraya alabiliriz. Hemen müracaat edin, eğer kredi yurtlarda yer yoksa sizi otellerde ağırlayacağız, devletin kurumlarında ağırlayacağız; çünkü bunların zulmüne sizi muhatap etmeyeceğiz. Geçici bir süre de bunları halledeceğiz."

-"AYIPTIR AYIP, İNSAN UTANIR"-

"Çözüm sürecini" sabote etmek isteyenlerin bunu başaramadıklarını söyleyen Erdoğan, "30 Mart sizin bu muhteşem duruşunuzun bir cevabı olacak ve süreç başarıyla ilerliyor. Buna hep birlikte sahip çıkacağız. Bu huzuru, bu baharı hep beraber yaşayacağız. Eski günlere, eski Türkiye'ye dönülmesine asla izin vermeyeceğiz. Kana, gözyaşına, acıya, kaosa geri dönülmesine hep birlikte mani olacağız" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Başörtülülere üniversite yolunu ben açtım" sözlerini hatırlatan Erdoğan, şunları ekledi:

"Ayıptır ayıp, insan utanır ya. Biz MHP ile birlikte üniversiteye kızlarımızın gitmesinin yolunu açtık. Anayasa Mahkemesi'ne müracaat ederek üniversiteye girişi engellediler. Sonra tekrar referandumla kızlarımızın başörtülü olarak üniversiteye gidişinin, kamuda çalışmasının önünü açtık. Çıktı CHP'nin İstanbul Milletvekili bunu Danıştay'a götürdü. Danıştay reddetti. Şimdi bizim kızlarımız üniversiteye gidiyor mu, devlet dairelerinde çalışıyor mu? Ama bunlarda yalan bol. Bunlarda yalan var, iftira var. Bu oyun 30 Mart'ta bozuluyor.

Akçakale Sınır Kapısı'ndaki sorunu biliyoruz. Şu anda çözümle ilgili çalışmalar devam ediyor. Aslında Akçakale'de bizim tarafımızda herhangi bir sıkıntı yok, sıkıntı sınırın diğer tarafında. Ortada uluslararası bir mesele var. Akçakaleli kardeşlerim rahat olsunlar. Suriye tarafında işler normalleşmeye başlar başlamaz sınır kapısı açılacaktır; ama riske edemeyiz."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Başbakan Erdoğan: Eğer Kredi Yurtlarda Yer Yoksa Sizi Otellerde Ağırlayacağız - Son Dakika


Advertisement