Başbakan Erdoğan: Gençliği İyi Bilirim, Kılıçdaroğlu Ne Anlar Gençlikten - Son Dakika
Güncel

Başbakan Erdoğan: Gençliği İyi Bilirim, Kılıçdaroğlu Ne Anlar Gençlikten

Başbakan Erdoğan: Gençliği İyi Bilirim, Kılıçdaroğlu Ne Anlar Gençlikten

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gezi Parkı Protestolarına ilişkin bu kez Mersin'de değerlendirmelerde bulundu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gezi Parkı Protestolarına ilişkin bu kez Mersin'de değerlendirmelerde bulundu."Kendi Başbakanına ağza"...

09.06.2013 16:11

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gezi Parkı Protestolarına ilişkin bu kez Mersin'de değerlendirmelerde bulundu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gezi Parkı Protestolarına ilişkin bu kez Mersin'de değerlendirmelerde bulundu. "Kendi Başbakanına ağza alınamayacak şekilde küfreden bir gençlik benim gençliğim olamaz" diyen Başbakan Erdoğan, "Kıracaksın, dökeceksin, yakacaksın e hak arıyormuş. Ne hakkı ya ve ben aklıselim sahibi olan gençlerimize sesleniyorum; bu oyunu bozun, bu oyuna gelmeyin. Oyun kurucular, tuzak kurucular bu ülkede kazanamayacaklar" dedi.

Erdoğan, Mersin'de 17. Akdeniz Oyunları tesisleri toplu açılış törenine katıldı. Bugün açılış törenleri için Mersin'de olduklarını söyleyen Erdoğan, son bahara doğru Mersin'deki diğer açılışları yapmak amacıyla gerçekleştirecekleri büyük bir miting için bu şehre geleceklerini dile getirdi.

-"17. AKDENİZ OYUNLARINA HER BOYUTUYLA MÜKEMMEL OLARAK HAZIR HALE GELDİK"-

17. Akdeniz Oyunlarına ev sahipliği yapacak olan Mersin'i tebrik eden Erdoğan, "Mersin size bu yakışırdı. Size bu eserler yakışırdı. 17 Akdeniz Oyunları için inşa ettiğimiz, bu oyunların ardından Mersin'e, tüm Türkiye'ye hizmet verecek olan bu eserlerin hayırlı olmasını temenni ediyorum. çok kısa bir sürece içinde Mersin'de çok büyük işler başardık. 17. Akdeniz Oyunları Yunanistan'da yapılacaktı. Yunanistan'ın içinde bulunduğu ekonomik kriz nedeniyle oyunların orada yapılması mümkün olmadı. Bizden ricada bulundular biz de yapılan bu öneriyi değerlendirdik. Türkiye olarak bu oyunları yapabileceğimizi komiteye bildirdik. Görüşmeleri yaptık ve hazırlıklara başladık. Altını çizere ifade ediyorum; normal şartlarda böyle büyük bir organizasyonun hazırlıklarına 6 yıl önceden başlanırdı. Bu işin prensibi budur. Ama biz sadece 18 ay öncesinden hazırlıklarına başlamamıza rağmen 20 Haziran'da açılışı yapılacak olan 17. Akdeniz Oyunlarına her boyutuyla mükemmel olarak hazır hale geldik. 18 ay içerisinde 11 yeni tesisi projelendirdik, ihale ettik ve inşaatlarını tamamladık" dedi.

-"ONU GİT BELEDİYE BAŞKANINA SÖYLE O SANA PARK YAPSIN"-

Mersin'de Türkiye'nin bu güne kadar şahit olduğu en büyük spor organizasyonunu gerçekleştireceğini, adeta mini bir olimpiyata ev sahipliği yapılacağını anlatarak, şöyle konuştu:

"25 bin kişilik stadyumu yaptık ve az önce helikopterle stadyumun üzerinde dolaştım, gurur duydum. Şimdi mevcut stadın yıkılamayacağına dair bize ferman veriyorlar. Ben şimdi bir şey söylüyorum; bakın her şeyden önce meselelere, olaylara lütfen aklıselim ile yaklaşın. Birilerinin kayığına binmeyin. Mevcut stadın mukayese edilemeyecek, bütün inisiyatiflerine sahip olan muhteşem bir stat yapılacak, dört tarafı kapalı bir stat yapılacak ve yapıldı ve şu anda Mersin'in emrine verilecek. Sen de öbür taraftaki ilkel bir stadın yapımına karşı çıkacaksın. Bu kadar tesisler yapılacak, geleceksiniz oranın önünü kesmeye çalışacaksınız. "Efendim burası park olsun.' Onu git belediye başkanına söyle o sana park yapsın. Bu proje kapsamında hem bu tesisler yapıldı hem de ağaçlandırmalar yapıldı. Bu stadyum 94 milyon lira proje maliyetiyle inşa edilen bir stadyum. 5 ayda tamamlandı. Bağlantı yolları, çevre düzenlemesi gibi detayları da bitirerek inşallah ayın 20'sine, açılış törenine yetişiyor ve açılış törenini de bu stadyumda yapacağız. 25 bin kişi buraya bekliyoruz. Gümbür gümbür bir açılış yapacağız. Mersin Akdeniz oyunlarıyla inşallah adını literatüre yazdıracak. Mersin'i bu yatırımlar sayesinde dünya spor gündemini ilk sıralarına taşıyoruz."

-"AK PARTİ İKTİDARININ DÖNEMİNDE VERİLEN ÖZGÜRLÜKLER BU ÜLKEDE HİÇBİR ZAMAN VERİLMEMİŞTİR"-

Kadınları ve gençleri politikalarının odak noktasına yerleştirdiklerini ifade eden Erdoğan, "Her alanda onlara pozitif ayrımcılık yaptık. Eğitimde gerçekleştirdiğimiz büyük reformları biz gençlerimiz için yaptık. Her zaman gençliğin yanında olduk ve gençlerle yürüdük. Seçilme yaşı 30'du. Seçilme yaşını 25'e indirdik. Gençlerimize daha büyük, daha kalkınmış, daha özgür bir Türkiye bırakmanın mücadelesini kararlılıkla verdik. AK Parti iktidarının döneminde verilen özgürlükler bu ülkede hiçbir zaman verilmemiştir. Şu anda Taksim'de bulunanlar, yakıp yıkanlar, ülkenin değişik yerlerinde bulunanlar, yakıp yıkanlar soruyorum; Bunları hangi özgürlük adına yapıyorlar? Siz ne adına bunları yapıyorsanız. Demokrasi adına mı? Eğer fikrinize güveniyorsanız, düşünce hürriyetinden korkamayın. Siz kendiniz için özgürlük istiyorsanız başkasının özgürlük alanına da tecavüz etmeyin. Bu ülkede, on yıllardır başı örtülü olduğu için üniversiteye gidemeyenlerin özgürlüğü noktasında siz ne yaptınız. Bunların eğitim hakları acaba hak değil miydi? Eğitim öğretim hakkından bu ülkede yıllarca, on yıllarca mahrum edilen bu kızlarımıza bu kadar zulmü reva görenler, şu anda ne adına acaba meydanlarda dolaşıyorlar. Konuyla ilgili bir ifade kullandığınız zaman AK Parti'nin kapatılması gündeme geldi. Fakat AK Parti'nin kapatılması gündeme geldiği zaman biz bu ülkede Taksim meydanına çıkmadık. Bu ülkede meydanlara dökülmedik. Biz hukuk içinde kalarak mücadelemizi verdik ve hakkımızı aldık. 330 milletvekilimiz vardı onlara rağmen seçmenimizi sokağa dökmedik" diye konuştu.

-"GENÇLERİMİZ BAŞINI ELLERİNE AL VE DÜŞÜN "BEN NE YAPIYORUM"-

CHP'nin sandıkta alamadığını sokaklarda aradığını savunan Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben de şimdi Mersinli kardeşlerime diyorum ki 7 ay sonra bunlara dersini sandıkta vermelisiniz. Türkiye de sandıkta vermeli. Onun için oyuna gelmeyeceğiz. Ev ev, kapı kapı dolaşacağız. Benim başı açık, başı örtülü kardeşim hep beraber dayanışma içinde bu işi çözeceğiz. Bu gün 25 yaşı ve altında olan gençler tabi son derece haklı olarak Türkiye'nin bu günlere nasıl ulaştığını tecrübe etmediler. Bugünün gençleri bizim tesis ettiğimiz, güçlendirdiğimiz, bizim uğruna çok büyük mücadele verdiğimiz demokrasi ve özgürlük ortamında yetiştiler. Bugünün gençleri koalisyon dönemlerini yaşamadılar. Kardeşlerim kendi Başbakanına ağza alınamayacak şekilde küfreden bir gençlik benim gençliğim olamaz. Bunu duvarlara yazan bir gençlik, hak arayışı içinde olan bir gençlik olamaz. Bugün çeşitli iş yerlerini, alışveriş mağazalarını basanlar, bu ülkenin hak arayan bir gençliği olamaz. Kıracaksın, dökeceksin, yakacaksın e hak arıyormuş. Ne hakkı ya ve ben aklı selim sahibi olan gençlerimize sesleniyorum; bu oyunu bozun, bu oyuna gelmeyin. Samimi olarak sesleniyorum; siz gerçek manada çevreciyseniz, burada çevreci bir Başbakan var. Eğer gerçek manada çevreciyseniz, siz o caddelerdeki kilit taşlarını söküp de kamunun araçlarını yakıp yıkanlarla beraber olmamalısınız. İşyerlerini yakıp yıkanlarla beraber olmamalısınız. Sizler sivil vatandaşın araçlarını Molotoflarla, taşlarla hatta elinde balyozlarla kırmaya çalışanlarla beraber olamazsınız. Akli selim gençlerimiz başını ellerine al ve düşün "ben ne yapıyorum.' Bu ülkede 2 milyar 800 milyon fidan ve ağaç diken bir iktidara karşı benim verdiğim bir çevrecilik mücadelesi olabilir mi?"

-"SEÇİLME YAŞININ 18'E İNDİRİLME İÇİN DE ÇALIŞMA"-

"Başbakan Erdoğan, "Gezi Parkı'nda 12-13 tane ağaç sökülecek, bir başka yere dikilecek, geleceksin bize çevrecilik dersi vereceksin" diyen Erdoğan, buradaki niyetin başka ve bozuk olduğunu, samimi olmadığını iddia ederek, "Eğer bunu çevrecilik adına veriyorsan benim kapım açık ama buradaki ideolojik temsil görevi yapanlara katılmayın, kopun onlardan. Eğer çevreciysen bu başbakan senin emrindedir. Demokrasiyle bu başbakan sizin emrinizdedir" ifadelerini kullandı.

AK Parti'de 3 dönem üst üste milletvekilliği yapanların en az 1 dönem ara vermesi şartını getirerek, gençlere siyasette alan açmayı istediğini belirten Başbakan Erdoğan, seçilme yaşının 18'e indirilmesi için de çalışma yaptırdığını bildirdi. Erdoğan, "Bununla ilgili olarak CHP,MHP benimle dalga geçtiler. Bunların güleriz ağlanacak haline. Bunlar dünyayı bilmiyor. Şu anda Avrupa'nın birçok ülkesinde seçme seçilme yaşı 18. 18'e seçme hakkı veriyorsun ama seçilme hakkı vermiyorsun. Zor olan seçmektir seçilmek değil. Bu ülkede "Taksim Meydanı'na 4 ayaklı koysam seçtiririm' diyen siyasiler geldi. Ama biz olaya böyle bakmıyoruz. Seçmek zordur diyoruz ve seçilmeyi 18'e indirebiliriz diyoruz ve bunun üzerinde çalışıyoruz" dedi.

-"OYUN KURUCULAR, TUZAK KURUCULAR BU ÜLKEDE KAZANAMAYACAKLAR"-

Gençliği anlama konusunda asla duyarsız olmayacaklarını vurgulayan Erdoğan, "Gençliğe biz sırtımızı asla dönmeyiz. Kılıçdaroğlu ne anlar gençlikten. Diğerleri ne anlar gençlikten. Ama bu kardeşiniz 18 yaşından itibaren siyasette gençlik teşkilatlarının içinden geldi. Gençlik nedir bunu iyi bilirim. Gençlere demokrasi, özgürlük ortamı kazandıran, bunun için mücadele veren, gençliğe daha büyük, daha güçlü, daha itibarlı bir ülke kazandırmanın çabası içindeki bir hükümet olarak gençliğe asla kulaklarımızı tıkamadık, tıkamayız. Ülkemizde 1980 öncesinde maalesef gençler birbirine silah tuttu. Birbirleriyle çatıştı, karşı karşıya geldiler. Bütün bu çatışmaların acı bir oyun, acı bir tuzak olduğu sonradan ortaya çıktı. Ardından bu sefer daha büyük bir acıyı yaşamaya başladık. 30 yıl boyunca terör ülkemizde can aldı, yine gençler öldü, kaybeden oldu. Şimdi çözüm süreci başlattık. Gencecik askerlerimiz, polislerimiz, korucularımız şehit oldular. Bakın şimdi de bakıyorsun önünde bir tane prof. İstisnalar kaideyi bozmaz. Benim polisime hakaret ediyor. Bu polis Türk milletinin polisidir, benim polisimdir. Bu polise hakaret etmeye senin hakkın yok. Siyaseti öğren ondan sonra yola çık. Kaldı ki akademisyensiz burada da terbiyeni muhafaza et. Polisimiz anarşiye, teröre karşı bu güne kadar askeriyle, korucusuyla nasıl mücadele verdiyse bundan sonra da bu mücadelesini samimiyetle verecektir. Zaman zaman hataları da olabilir ayrı mesele. Ama bakın şu andaki elimizdeki raporlara baktığımız zaman yaralananların içinde 600'ü aşkın benim polisim var. Bir tane de şehidim var. Baş komiserimizi şehit edenler hesabını vermeyecek mi? Hesabını soracağız. Oyun kurucular, tuzak kurucular bu ülkede kazanamayacaklar." - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Başbakan Erdoğan: Gençliği İyi Bilirim, Kılıçdaroğlu Ne Anlar Gençlikten - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement