Başiskele Sahilinde İftar Sevinci - Son Dakika
Güncel

Başiskele Sahilinde İftar Sevinci

Başiskele Sahilinde İftar Sevinci

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Başiskele sahilinde düzenlediği iftar programında vatandaşlar körfez manzarası ve yeşillikler arasında iftar açtılar.

23.08.2011 13:33

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin 12 İlçede İftar Sofrası Ramazan Programı'nın onuncusu Başiskele'de gerçekleştirildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin en büyük sahil projelerinden biri olan, Başiskele'nin de en gözde dinlence alanı olan Sahil Parkı'nda düzenlenen iftar programında beş bin civarında vatandaş orucunu açtı. Vatandaşlar körfezin getirdiği serinlik ve yeşillikler arasında iftar yapmanın sevincini yaşadılar.

BAŞKAN EŞİYLE KATILDI

İftar programında AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve eşi Behiye Karaosmanoğlu, Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, AK Parti Başiskele İlçe Başkanı Mehmet Ustaoğlu, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri yer aldı. Vatandaşlar su, hurma, çorba, pilav, etli bezelye ve Kemalpaşa tatlısından oluşan yemek menüsüyle iftarlarını yaptılar.

KUR'AN TİLAVETİ MEST ETTİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Başiskele Sahil Parkı'nda gerçekleşen iftar öncesi vatandaşlar için bir dizi program düzenledi. Programa katılanlar iftar öncesi Kur'an-ı Kerim tilaveti dinledi. Vatandaşlar Kuran-ı Kerim'i Güzel Okuma Dünya Birincisi Remzi Er'in Kuran tilavetini dinledi. Kuran-ı Kerim okunmasının ardından ünlü sunucu, televizyon ve radyo program yapımcısı Sırrı Er de okunan Kur'an'ın mealini aktardı.

BAŞİSKELE SAHİLİNİ FERAH BİR HALE GETİRDİK

İftar programda yaptığı konuşmada Kocaeli'yi yaptıkları tüm çalışmalarla dört başı mamur bir hale getirdiklerini ifade eden başkan Karaosmanoğlu, bir zamanlar çöplük olan Başiskele sahilinde mutlu bir şekilde oruç açmanın sevincini yaşadıklarını söyledi. Başkan Karaosmanoğlu, "Şu anda iftar yaptığımız bu alanın geçmişteki halini hepimiz biliyoruz. Çöp yığınlarının biriktirildiği, pis kokulu kimsenin yanından bile geçmediği bir yerdi. Biz bu görüntünün Başiskele'ye yakışmadığını düşünerek burada çalışma başlatarak bugünkü nezih, ferah haline getirdik. Şimdi de hep birlikte burada iftar açıyoruz. Kocaeli'nin daha güzel bir yer olması için bu tür çalışmalarımız devam edecek" şeklinde konuştu.

AYAZ'DAN TEŞEKKÜR

Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz da hem düzenlenen iftar programı dolayısıyla hem de Başiskele'ye kazandırılan sahil parkından dolayı Başkan İbrahim Karaosmanoğlu'na teşekkür etti. Başkan Ayaz, Başiskele sahil parkıyla ilçenin daha da güzelleştiğini ifade etti.

2 KİLOMETRE UZUNLUĞUNDA

Karşıyaka sahilinde bulunan park, Balık Hali'nden başlayarak 2 kilometrelik sahil boyunca uzanıyor. Parkın içinde marina, çocuk oyun grupları, kafeterya, spor sahaları ve kamelyalar ile yürüyüş yolları yer alıyor. Sahil parkı boyunca ayrıca ulaşımı sağlamak için sahil yolu da bulunuyor.

40 BİN METREKARE YEŞİL ALAN

100 bin metrekare alana sahip olan Başiskele sahil parkı sosyal tesislerle daha da cazip hale getiriliyor. Parkın bir ucundan diğerine kadar uzanan yürüyüş ve bisiklet yolu temiz havada spor yapma imkânı sunuyor. Parkta ağaçlarla süslenmiş 40 bin metrekarelik yeşil alan bulunuyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başiskele Sahilinde İftar Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement