Başkan Erdoğan'dan "Kur Baskısı" Çıkışı: Milli Parayla Ticaret, Baskıyı Frenler - Son Dakika
Güncel

Başkan Erdoğan'dan "Kur Baskısı" Çıkışı: Milli Parayla Ticaret, Baskıyı Frenler

Başkan Erdoğan, Brüksel dönüşü uçakta yaptığı açıklamada "Kur baskısını, milli parayla ticaret frenler" açıklaması yaptı.

14.07.2018 00:23  Güncelleme: 01:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Brüksel dönüşü uçakta yaptığı açıklamada "Kur baskısını, mili parayla ticaret frenler" ifadelerini kullandı.

"EKONOMİDE SÖYLEM BİRLİĞİ ÖNEMLİ"

Başkan Erdoğan, "Makro ve mikro ekonomik dengeler anlamında hassasiyetimizi korumaya devam edeceğiz. Bu hususta kararlılık önemli. Ekonomide söylem birliği de çok önemli. Her ağızdan ayrı bir ses çıkmamalı. Olumsuzluklara fırsat vermeyeceğiz" açıklaması yaptı.

Başkan Erdoğan'dan

"ALIŞVERİŞİ MİLLİ PARALARLA YAPTIĞIMIZ ORANDA KUR BASKISI DA AZALACAK"

Erdoğan, "Kur baskısı sadece Türkiye için değil, her yer için geçerli. Kur baskısı denen olayı frenleyebilecek olan en iyi araçlardan biri, uluslararası platformda milli paralarla ticaret yapmaktır. Bunu Rusya ile konuştuk, kısmen başladık. İran ile kısmen başladık. Çin ile de konuşuyoruz. Ticaret Bakanlığımızın, Hazine ve Maliye Bakanlığımızın bu konudaki görüşmeleri çok önem arz ediyor. Alışverişi milli paralarla yaptığımız oranda kur baskısı da azalacaktır. Ama bunu tümüyle sıfırlamak tabii ki mümkün değildir" dedi.

Başkan Erdoğan\'dan "Kur Baskısı" Çıkışı: Milli Parayla Ticaret, Baskıyı Frenler

Son Dakika Güncel Başkan Erdoğan'dan 'Kur Baskısı' Çıkışı: Milli Parayla Ticaret, Baskıyı Frenler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement