Kartal'da Deprem Riskine Karşı Atılacak Adımlar Konuşuldu - Son Dakika
Güncel

Kartal'da Deprem Riskine Karşı Atılacak Adımlar Konuşuldu

Kartal\'da Deprem Riskine Karşı Atılacak Adımlar Konuşuldu

Kartal Belediyesi’nin 156’ncısını düzenlediği Muhtarlar Toplantısı’nda, deprem riskine karşı ilçede atılacak adımlar konuşuldu. Olası Marmara depremi için hazırlıklara hız verdiklerini belirten Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, “Kaymakamlığımızla, mülki amirlerimizle, muhtarlarımızla birlikte çalışarak önlemlerimizi üst düzeye çıkarmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.

05.03.2023 10:32  Güncelleme: 12:07

Kartal Belediyesi'nin 156'ncısını düzenlediği Muhtarlar Toplantısı'nda, deprem riskine karşı ilçede atılacak adımlar konuşuldu. Olası Marmara depremi için hazırlıklara hız verdiklerini belirten Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, "Kaymakamlığımızla, mülki amirlerimizle, muhtarlarımızla birlikte çalışarak önlemlerimizi üst düzeye çıkarmak için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Kartal Belediyesi Ana Hizmet Binası'nda düzenlenen Muhtarlar Toplantısı'na, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, başkan yardımcıları, ilgili birim müdürleri ve ilçenin 20 mahallesinin muhtarı katıldı. Başkan Yüksel, iki saate yakın süren sunumunda son deprem bölgesinde yapılanları ve gelecekte yapılacakları anlattı.

Yüksel, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerin ardından afet koordinasyon merkezinde toplanıldığından bahsederek, ilk etapta bölgeye arama-kurtarma ekiplerinin gönderildiğini ve ekiplerin 6 yurttaşı enkazdan sağ olarak kurtardığı bilgisini muhtarlarla paylaştı. Yüksel, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kartallı komşularımızın seferberliğiyle birlikte, yardımlar toplayarak bölgeye 100'ün üzerinde TIR gönderdik. Biz, bunu yalnızca belediye ekipleri olarak değil, tüm Kartal olarak yaptık. Sonrasında Hatay'da lojistik destek alanı kurduk. Bölgedeki ihtiyaç malzemelerinin koordinasyonunu sağlamak ve depremzedelerin sıcak yemek ihtiyacını karşılamak amacıyla 800 metrekarelik lojistik çadırımızı ivedilikle hayata geçirdik. Buradan mahallelere ve köylere dağıtım sağladık. Kendi mutfağımızı kurarak günlük 3 bin adete yakın yemek pişirip dağıttık. Mobil ikram aracımızla ikramlarda bulunduk. Vatandaşlar ve arama-kurtarma ekipleri ihtiyaçlarını buradan karşıladılar. Bunun yanında hemen bölgeye çadırlar göndererek, bağışlarla birlikte irili ufaklı 500 çadır kurduk. Çadır alanlarına tuvalet, duş kabini ve çamaşır makinesi temin ettik."

Kartal Belediyesi bünyesinde 2011 yılında kurulan Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü'nü de hatırlatan Yüksel, söz konusu müdürlük ile birlikte gerek yurttaş talepleri gerek belediyenin tespitleriyle çok sayıda binanın dönüştürüldüğünü aktardı.

HIZLI TARAMA EKİPLERİ KURULACAK

Son yıllarda yaşanan depremlerle birlikte çalışmaların hızlandığını söyleyen Yüksel, yakın zamanda Kartal Belediyesi bünyesinde hızlı tarama ekiplerinin kurulacağını açıkladı. Üniversitelerle de görüşmelerin devam ettiğini sözlerine ekleyen Yüksel, ekiplerin öncelikle 1999 öncesi yapılardan başlayacağını ve sorunlu görülen binalardan karot örneği alınarak hızlıca adım atılacağını duyurdu.

Kartallı muhtarların takip ettiği sunumun sonunda, şu anda deprem riskine karşı ilçede yapılanlar ve yakın zamanda yapılacaklar paylaşıldı. Yüksel, konuya ilişkin şu bilgileri verdi:

"Mobil ikram araçlarımızın sayısını artırıyoruz. Yemek üretip dağıtacağımız bir TIR yapıyoruz. Mobil tuvaletler yapıyoruz. Arama-kurtarma araçlarımızın en iyileri mevcuttu, bunların sayısını artırıyoruz. Sivil Savunma Uzmanlığı'mız bünyesinde müdahale ekibimizin kişi sayısını artırıyoruz. İlçemizde bin metrekare üzerinde bulunan 93 adet parkımız mevcut. Bu parkların altyapısını, aydınlatmalarını, mobil mutfaklarını, tuvalet ve lavabolarını tekrar düzenleyerek toplanma alanlarımızın şartlarını iyileştireceğiz. Bunları Kartal'da takım olarak başaracağız. Kaymakamlığımızla, mülki amirlerimizle, muhtarlarımızla birlikte çalışarak önlemlerimizi üst düzeye çıkarmak için elimizden geleni yapacağız."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Kartal'da Deprem Riskine Karşı Atılacak Adımlar Konuşuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement