Başkentte "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerimize Saygı Etkinliği" - Son Dakika
Güncel

Başkentte "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerimize Saygı Etkinliği"

Başkentte "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerimize Saygı Etkinliği"

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğünce 22-29 Ekim tarihlerinde düzenlenecek, "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerimize Saygı Etkinliği"nin provasını izledi.

20.10.2016 13:46

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğünce 22- 29 Ekim tarihlerinde düzenlenecek, "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerimize Saygı Etkinliği"nin provasını izledi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye'nin yaşadığı darbe girişiminin unutulmaması ve canlarını demokrasi uğruna feda ederek ülkesine sahip çıkan şehitleri anmak için müzik ve sinevizyon gösterisiyle düzenlenecek "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerimize Saygı Etkinliği"nin son provaları yapıldı.

Bakan Avcı, büyük koro, büyük orkestra ve solistlerin görev alacağı ve Türk bestecilerin eserlerinden derlenen etkinliğin provasını izledi.

Demokrasinin, bayrağın, toprağın, vatan sevgisinin, barışseverliğin, birlik ve beraberliğin, manevi değerlerin sinevizyon eşliğinde müzik ve fotoğraflar ile anılacağı gösteri, 22-29 Ekim tarihlerinde saat 20.00'de Ankara Devlet Opera ve Balesi Sahnesi'nde gerçekleştirilecek.

Ücretsiz etkinlikte, darbe girişiminden görüntüler perdeye yansıtılacak, Nezih Seçkin orkestra şefi, Caner Ruhselman ise koro şefi olarak sahneye çıkacak.

Etkinlikte, Görkem Ezgi Yıldırım soprano, Ferda Yetişer mezzo soprano, Ayhan Uştuk ve Metin Turan tenor, Umut Koşman bariton, Erdem Baydam da bas olarak görev alacak.

Video projeksiyonunu Kemal Feyman ve Emre Turan'ın üstleneceği gösteride, Zeki Üngör, Adnan Saygun, Niyazi Tura, Muammer Sun, Nevit Kodallı, Çetin Işıközlü ve Mustafa Erdoğan'ın besteleri seslendirilecek.

Etkinlikte, Mehmet Akif Ersoy, Yunus Emre, Aytaç Yalman, Cahit Külebi ve Gülce Çelik Erdoğan'ın eserlerinden metinler yer alacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başkentte '15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerimize Saygı Etkinliği' - Son Dakika


Advertisement