Basketbolcular Tribüne Renk Katan Taraftarlarla Bir Araya Geldi - Son Dakika
Güncel

Basketbolcular Tribüne Renk Katan Taraftarlarla Bir Araya Geldi

Basketbolcular Tribüne Renk Katan Taraftarlarla Bir Araya Geldi

Basketbolcular Tribüne Renk Katan taraftarlarla bir araya geldi Engin Atsür "Spor yapan insanlar, sporcunun psikolojisinden daha iyi anlar" Muratcan Güler "Bir sporcunun başına gelebilecek en kötü olaylardan biri, kendi seyircisi tarafından tepki görmesi" Mustafa AKIN İstanbul,(DHA) Türkiye Basketbol Federasyonu'nun (TBF) Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen taraftar projesi 'Tribüne Renk Kat' kapsamında Beşiktaş Sompo Japan takımının 2 basketbolcusu taraftarlarla buluştu.

02.03.2016 18:41

Basketbolcular Tribüne Renk Katan taraftarlarla bir araya geldi

Engin Atsür "Spor yapan insanlar, sporcunun psikolojisinden daha iyi anlar"

Muratcan Güler "Bir sporcunun başına gelebilecek en kötü olaylardan biri, kendi seyircisi tarafından tepki görmesi"

Mustafa AKIN İstanbul,(DHA)

Türkiye Basketbol Federasyonu'nun (TBF) Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen taraftar projesi 'Tribüne Renk Kat' kapsamında Beşiktaş Sompo Japan takımının 2 basketbolcusu taraftarlarla buluştu.

Metrocity Alışveriş Merkezi'nde düzenlenen panelde Beşiktaş Sompo Japan takımından Muratcan Güler ve Engin Atsür, Anadolu Efes, Beşiktaş Sompo Japan, Darüşşafaka Doğuş, Fenerbahçe ve Trabzonspor Medical Park takımlarının taraftar temsilcileri ile bir araya gelerek, tribünlerde yaşanan şiddet olayları, bu durumun oyuna ve oyuncuya etkileri ile taraftar şiddetinin nasıl önlenebileceği konusunda açıklamalarda bulundu.

ENGİN ATSÜR "SPOR YAPAN İNSANLAR, SPORCUNUN PSİKOLOJİSİNDEN DAHA İYİ ANLAR"

Beşiktaş Sompo Japan'ın başarılı oyuncusu Engin Atsür, sporun insanların hayatına girmesi gerektiğini, spor yapan bir taraftarın sahadaki oyuncunun psikolojisini daya iyi anlayacağını dile getirdi.

Atsür, "Spor kültürü maçlara ne kadar seyirci geldiğiyle alakalı değildir. Spor kültürü o ülkede ne kadar spor yapıldığı ile alakalıdır" diye konuştu.

Yurt dışındaki taraftarlarla ülkemizdeki taraftarlar arasındaki farklılık hakkında da konuşan Engin Atsür, "Ülkemizi son sıraya koymaya gerek yok. Ama çok daha medeni ortamlar gördüğümüz bir gerçek. Taraftarlar aynı tribünde oturabiliyor. Bu güzel bir şey. Biz ne zaman bu noktaya gelirsek, bu proje başarılı olur. Spor Sergi'de eskiden taraftarlar birlikte maç izlermiş. Bizim hedefimiz de bu olmalı" dedi.

MURATCAN GÜLER "BİR SPORCUNUN BAŞINA GELEBİLECEK EN KÖTÜ OLAYLARDAN BİRİ DE, KENDİ SEYİRCİSİ TARAFINDAN TEPKİ GÖRMESİ"

Muratcan Güler ise, Taraftarlar maçlara eğlenmek için gitmeli. Ama bizim ülkemizde insanlar kazanmaya o kadar çok odaklanıyorlar ki bu eğlencenin önüne geçebiliyor. Bir sporcunun başına gelebilecek en kötü olaylardan biri de kendi seyircisi tarafından tepki görmesi. Taraftar da tabii ki kazanmak istiyor. Ama bu çok ince bir çizgi, bazen çok abartılabiliyor. Umarım Tribüne Renk Kat projesi sayesinde bunun önüne geçebiliriz" dedi.

Basketbol salonlarında seyircinin olması gerektiğini ifade eden Muratcan Güler, "Diğer seyirciler gelince bizim oyunumuzu izliyorlar mı, izlemiyorlar mı bunu anlayamıyoruz. Daha çok insana ulaşmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Basketbolcular Tribüne Renk Katan Taraftarlarla Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement