İsrail askerlerinin 3 Yahudi yerleşimciyi arama gerekçesiyle Batı Şeria'da düzenlediği baskınlarda kalp krizi geçiren 1 kadının hayatını kaybettiği, 3 Filistinlinin yaralandığı bildirildi.
Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, El-Halil kentinde, Fatma Reşit (63) isimli bir Filistinli kadın, İsrail askerlerinin evine düzenlediği baskın esnasında kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi.
Naleyn beldesinde de İsrail askerleri, baskınlar sırasında kendilerine karşı koyan Filistinlilere göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi ile müdahale etti. Olayda 3 Filistinli yaralandı.
İsrail yönetimi, 12 Haziran'da Batı Şeria'daki Gush Etzion yerleşim biriminde kaybolan üç Yahudi yerleşimci gencin kaçırıldığını iddia etmiş, bundan Filistin yönetimini sorumlu tutmuştu. Bu kişilerin bulunması için İsrail Parlamentosu, orduya operasyon yapma dahil geniş yetkiler vermişti.
Ordu birlikleri de o tarihten bu yana Batı Şeria'da baskınlar düzenleyip, aralarında Filistin Meclis Başkanı Aziz Duveyk, milletvekilleri, eski bakanlar ve Hamas üyelerinin de bulunduğu 560'ın üzerinde kişiyi gözaltına almış, Gazze'ye de hava saldırıları düzenlemişti. 14 gündür süren operasyonlarda 8 kişi hayatını kaybetti, 14 kişi de yaralandı. - Ramallah
Son Dakika › Güncel › Batı Şeria'da 3 Yahudi Yerleşimcinin Kaybolması - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.