Batman - Bdp'li Vekiller Tam Kadro İkinci Kez Taziye Çadırında - Son Dakika
Güncel

Batman - Bdp'li Vekiller Tam Kadro İkinci Kez Taziye Çadırında

Batman - Bdp\'li Vekiller Tam Kadro İkinci Kez Taziye Çadırında

"bizim İçin Dördü de Demirtaş, Türk, Baydemir ve Yıldız'dı"

08.08.2010 00:10

"BİZİM İÇİN DÖRDÜ DE DEMİRTAŞ, TÜRK, BAYDEMİR VE YILDIZ'DI"

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, kapatılan DTP'nin siyasi yasaklı eski genel başkanı Ahmet Türk, BDP Batman Milletvekili Bengi Yıldız, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, mayın patlamasında yaşamını yitiren Sadi, Salih ve Sıddık Özdemir kardeşler ile eski Batman Baro Başkanı Sedat Özevin'in taziyesine ikinci kez katıldı. BDP Batman Milletvekili Yıldız, bu olayın mutlak suretle açıklağa kavuşması gerektiğini söyledi.

Batman- Hasankeyf karayoluna 500 metre mesafedeki Güney Raman petrol sahasındaki Demirbilek Köyü yoluna döşenen mayının patlaması sonucu yaşamını yitiren Salih, Sadi, Sıddık Özdemir adlı kardeşler ile Batman Barosu eski başkanı avukat Sedat Özevin'in taziyesine ikinci kez katılan BDP'li milletvekillere bu kez Genel Başkan Selahattin Demirtaş da eşlik etti. Ahmet Türk, Aysel Tuğluk, Muş Milletvekili Nuri Yaman, Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Batman Milletvekili Bengi Yıldız, Bitlis Milletvekili Nezir Karabaş, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, Batman Belediye Başkan Vekili Serhat Temel, BDP Batman İl teşkilatı ile birlikte Demirbilek Köyü'ndeki taziye çadırına gelen BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı, Batman eski Milletvekili Faris Özdemir, üç oğlunu mayına kurban veren acılı baba Süleyman Özdemir ile Özdemir ailesinin diğer fertleri karşıladı.

Kapatılan DTP'nin siyasi yasaklı eski Genel Başkanı Ahmet Türk, taziye çadırında Özdemir ailesinin acısını bir kez daha paylaştıklarını belirterek, "Bu mayın hepimizin yüreğini yaktı. İlk gelişimizde olayın şokundaydık. Adeta dilimiz kilitlenmişti. O acılı gün bir şey söyleyememiştik. O olayda halkın yüreği yandı. Allah haklarını bırakmasın. Ne söylersek, o sevdiklerimizi bir daha geri getiremeyiz. Bir çok olay yaşadık ama, böyle büyük bir acıyla karşılaşmadık. Sabırlı olacağız. Bir kez daha dört değerli arkadaşımıza Allah'tan rahmet diliyoruz" diye konuştu.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise, mayında yaşamını yitiren 4 kişinin mücadelesine saygı duyduğunu söyledi. Demirtaş, "Bizim için dördü de Demirtaş'tı, Türk'tü, Baydemir'di ve Yıldız'dı. Birbirinden değerli dört arkadaşımızı kaybettik. Bu olay mutlaka açıklığa kavuşmalıdır. İnşallah bu olaylar da son bulur. Ölüm karşısında hepimiz çaresiziz. Bu arkadaşlarımıza layık olmaya çalışacağız. Onları da yaşatmanın yolu budur. Hepimizin başı sağ olsun" diye konuştu.

Demirbilek Köyü'nde akşam yemeği yiyen BDP'liler, daha sonra konvoy halinde karayolu ile Diyarbakır'a döndü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Batman - Bdp'li Vekiller Tam Kadro İkinci Kez Taziye Çadırında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement