Baydemir'den Enfal Anıtı'na Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Baydemir'den Enfal Anıtı'na Ziyaret

Baydemir\'den Enfal Anıtı\'na Ziyaret

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Baydemir, Mustafa Barzani'nin mezarı ile Enfal Anıtı'nı ziyaret etti.

30.05.2013 13:09  Güncelleme: 13:12

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Mustafa Barzani'nin mezarı ile Enfal Anıtı'nı ziyaret etti.

Baydemir'in Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'ndeki temasları kapsamında Barzan köyünde Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'nin babası Melle Mustafa Barzani'nin mezarını ziyaret etti. Melle Mustafa Barzani'nin vasiyeti üzerine bir peşmerge mezarı sadeliğinde olan mezara çiçek koyan Baydemir, burada Fatiha okudu ve Kürtlerin hakları konusunda mücadele ederken hayatını kaybeden herkesi andı. Mesut Barzani'nin kuzeni Xelat Barzani ile diğer aile yakınları tarafından karşılanan Baydemir, Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani'nin babası ile yan yana mezarı bulunan Melle Mustafa Barzani'nin mezarı başında tüm Kürtlerin Ortadoğu'da özgürlüğe ve onurlu barışa yürüdüğünü söyledi. Saddam Hüseyin başta olmak üzere Baas rejimine karşı mücadele ederken yaşamını yitiren Barzani ailesinin önde gelenlerin fotoğraflarının asıldığı galeriyi gezen Baydemir, anı defterine kendi açısından Kürdistan topraklarında önemli bir gün yaşadığını belirtti. Baydemir, Şeyh Said, Seyit Rıza, Qazi Muhammed, ve Güney, Kuzey, Doğu ve Batı'da Kürt mücadelesinde tüm yaşamını yitirenlerin huzurunda saygı ile eğildiğini dile getirdi. Melle Mustafa Barzani ve tüm Kürdistan şehitlerine Allah'tan rahmet dileyen Baydemir, tüm şehitlerin nur içinde yatmalarını isteyerek, "Tüm şehitlerin sayesinde Kürtlerin ittifakı her geçen gün büyüyor. Gün be gün özgürlüğe doğru yürünüyor" dedi. 21. yüzyılın Kürtlerin özgürlük 100 yılı olması temennisinde bulunan Baydemir, "Umutla, ittifakla, özgürlükle, huzurlarında saygıyla eğiliyorum" diye konuştu.

Xelat Barzani, Baydemir'e Kürtlerin yaşadığı dört bölgeyi tasfir eden anıtsal yapının dijital çizimi önünde bilgi verdi. Barzani ailesinin binlerce şehit verdiğini şiirsel bir dil ile ifade eden Xelat Barzani, ailenin yaşamının önemli bir bölümünün dağlardaki mağaralarda, cezaevinde ve direnişlerde geçtiğini söyledi.

Baydemir daha sonra Barzan köyündeki tepelik bir bölgede Saddam Hüseyin'in başında bulunduğu Baas rejimi tarafından tamamı sivil ve çocuk 8 bin kişinin katledildiği mezarlığı ziyaret etti. Baydemir, Baas rejiminin kendi zulmünün kurbanı olduğunu ifade etti. Baydemir, mazlum halkların mücadele, ittifak ve dayanışma ile özgürlüğe mutlaka ulaşacağını kaydetti. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Baydemir'den Enfal Anıtı'na Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement