BDP'den Şivan Perver'e Nevruz Ambargosu - Son Dakika
Güncel

BDP'den Şivan Perver'e Nevruz Ambargosu

BDP, Diyarbakır'da 21 Mart Cuma günü düzenlenecek Nevruz etkinlikleri için oluşturulan davetli listesinde Şivan Perver'e yer vermedi.

13.03.2014 07:51  Güncelleme: 08:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BDP, Kürt sanatçı Şivan Perver'e "Nevruz" ambargosuna hazırlanıyor. Diyarbakır'da 21 Mart Cuma günü düzenlenecek Nevruz etkinlikleri için oluşturulan davetli listesinde Şivan Perver'e yer verilmedi.

GEÇEN YIL DAVET EDİLDİ AMA KATILMADI

Akşam gazetesinin haberine göre, Etkinlik hazırlıklarını yürüten BDP Diyarbakır İl Örgütü, davet edildiği halde geçen yıl düzenlenen Nevruz kutlamasına katılmayan, ancak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın davetlisi olarak Barzani'nin de katıldığı Diyarbakır buluşmasına gelen Perver'i, davetli listesine almadı.

SON DAKİKA SÜRPRİZ OLMAZSA BU YIL DAVET YOK

Son dakikada bir sürpriz olmazsa Perver kutlamalara davet edilmeyecek. Akşam'a bilgi veren BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, davetli listesinde Perver'in yer almadığını doğruladı. Zümrüt şöyle konuştu:

"KENDİ ARAMIZDA BİR KEZ DAHA TARTIŞACAĞIZ"

"Davetli listesi üzerinde son rötuşları yapıyoruz. Tamamlandıktan sonra listeyi medyayla da paylaşacağız. Şivan Perver'e davet göndermedik. Ancak yine de davet edilip edilmemesi konusunu kendi aramızda bir kez daha tartışacağız.

SALİH MÜSLİM VE MESUT BARZANİ DAVETLİ LİSTESİNDE

Etkinliklere Rojava'dan da kalabalık bir heyet katılacak. Listede PYD Eşbaşkanı Salih Müslim ve Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin olduğu öğrenildi.

"2 MİLYONUN ÜZERİNDE KATILIM BEKLİYORUZ"

Güvenliğin polis yerine yine partililer tarafından sağlanacağını söyleyen Zümrüt, Diyarbakır dışından katılımlar için il örgütlerinin otobüs ayarladığını belirtti. Dünyanın birçok ülkesinde bulunan Kürtlere çağrı yaptıklarını belirten Başkan Zümrüt, "Bu yıl 2 milyon kişinin üzerinde katılım bekliyoruz" dedi.

BDP\'den Şivan Perver\'e Nevruz Ambargosu
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel BDP'den Şivan Perver'e Nevruz Ambargosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • ali: melek hanım sizin kulandıgınız kelime çok yanlış ama kürtler snmi şey yaptı 26 3 Yanıtla
  • bali bey: nevruz pardon newroz yazınca kekoca oluyormuş, ZERDÜŞLERİN, ateşperestlerin bayramı, islamiyette böyle bir gün ve böyle bayram yok...zerdüştler nevroz alanına bekleniyor... 4 18 Yanıtla
  • SIVAN: SIZ HALEN ANLAMADINIZMI,KIMKI APOYA PEYGAMBERIMIZ DEMIYENE KADAR,ONLAR ICIN HERKES BIR HICTIR,SIVANI YILLAR ONCE OLDURECEKLERDI,AMA HALK ICINDE COK SEVILDIGI ICIN YAPMADILAR,YOKSA COKTAN AYAR VERMISLERDI. 2 4 Yanıtla
  • İBRAHİM HAMSİTAVAOĞLU: OOHH NENNİ KOÇERİ NENİ NENİ GOÇARİİ YA BIRAKIN BU MESELELERİ BİZİM KUPAMIZ NE OLACAK O KUPAYI ALMADAN BIRAKMAM BEN BU İŞİ OH NENNİ KOÇARİİİ . TAYYİBE OY VEREN CENNETE GİDER OHH NENNİ GOÇARİİ 0 3 Yanıtla

Advertisement