Berlin'de Filistin'e Destek Gösterisi Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Berlin'de Filistin'e Destek Gösterisi Düzenlendi

Berlin\'de Filistin\'e Destek Gösterisi Düzenlendi

Almanya'nın başkenti Berlin'de binlerce kişi, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek ve Filistin ile dayanışma göstermek amacıyla bir araya geldi. Gösteride Filistin bayrakları taşınırken, döviz ve pankartlarda Gazze'deki soykırımın durdurulması ve Filistin'e özgürlük talepleri dile getirildi. Katılımcılar, tek taraflı haberlerin eleştirilerek Gazze'deki insanların da duyulması gerektiğini vurguladı.

17.02.2024 22:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'nın başkenti Berlin'de Filistin'e destek gösterisi düzenlendi.

Neukölln ilçesindeki Hermannplatz Meydanı'nda İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek ve Filistin ile dayanışma göstermek amacıyla toplanan binlerce kişi daha sonra Kreuzberg semtinde bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Filistin bayraklarının taşındığı gösteride "Ellerinizde kan var", Gazze'deki çocuklar yaşamak istiyor. İsrail buna karşı" ve "Ateşkes şimdi" sloganları atıldı.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı gösteride üzerinde "Gazze'deki soykırımı durdurun", "Filistin'e özgürlük" ve "Sessiz kalmayacağız çünkü 30 binden fazla insanın öldürüldüğünü görüyoruz" yazan döviz ve pankartlar taşındı.

Gösteriye katılan Jan Engelmann, AA muhabirine, tek taraflı haberleri eleştirerek, "Son aylardaki haberleri çok tek taraflı buldum. Gazze'deki insanlar da duyulmalı. Ayrıca böyle bir gösterinin, antisemitist veya başka bir şey olarak yaftalanmadan yapılabilmesine sevindim." dedi.

Engelmann, siyasetçilerden Gazze Şeridi'ndeki insanlarla daha fazla ilgilenmelerini isteyerek, "Sadece Hamas-İsrail karşıtlığını değil orada acı çeken insanları görmeleri gerekir." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Berlin'de Filistin'e Destek Gösterisi Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement