Denizli'nin Beyağaç İlçesi'nde, kadınların, 'Birahanede çalışan kadınlar kocalarımızı baştan çıkartıyor' diyerek, imza toplamaları üzerine belediye meclisinin taşınmaları için 1.5 yıl önce aldığı karara uymadıkları için mühürlenen 5 biraheneye gösterilen yerin, tarım arazisi olduğu ileri sürüldü. Beyağaç Esnaf Odası Başkanı Sezai Pütün ve 'içkili bölge' ilan edilen arazinin sahibi 11 çiftçi duruma tepki gösterdi.
Beyağaç'ta bir grup kadın, birahanelerde çalışan kadınların kocalarını ayarttığı iddiasıyla 1.5 yıl önce, topladıkları 170 imzayı belediyeye verdi. Birahenelerdeki kadınların giyim ve davranışlarıyla ilçenin örf ve adetlerine ters düştüğünü öne süren kadınların şikayeti üzerine Beyağaç Belediye Meclisi, birahanelerin ilçe merkezi dışına taşıma kararı aldı. İlçe merkezindeki 5 birahane sahibine, 1 kilometre mesafedeki Kale Caddesi'ndeki 100 dönümlük alanın içkili bölge ilan edildiği belirtildi. Birahanelere, burada yer yaparak, faaliyetlerini sürdürmeleri için geçen 31 Aralık 2013 tarihine kadar süre verildi. 2014 yılında sürenin dolmasına rağmen taşınmayan 5 birahane mühürlendi. Birahanelere gösterilen 'Plansız Bölge' olarak geçen alanın yaklaşık 11 kişiye ait tarım arazisi olması, çiftçilerin tepkisine neden oldu.
BİRAHANELERİ KAPATMAK ÇÖZÜM DEĞİL
Beyağaç Esnaf Odası Başkanı ve MHP Belediye Başkan Aday Adayı Sezai Pütün, Beyağaç Belediye Meclisi'nin ilçe merkezindeki birahanelerin taşınması için gösterdiği yerin tarım arazisi olduğunu vurgulayıp, halen ekilip, biçildiğini söyledi. Tarım arazilerinin kırmızı bölge olarak kullanılmasına izin vermeyeceklerini belirten Pütün, "Ziraat Odası'na kayıtlı 2 binin üzerinde üye var. Çiftçiler Beyağaç'ta tarım arazisi sıkıntısı çekerken, verimli toprakların içkili bölge ilan edilmesi kabul edilemez ve yanlış bir karardır. Birahanelerin kapatılmasıyla ilgili 2012'de belediyenin vermiş olduğu meclis kararının gösterdiği içkili bölgenin tarım arazisi olduğunu ve yanlış karar alındığını defalarca dile getirdim. Dönemin kaymakamı ile de görüştüm. Bu yerlerin kapatılması çözüm değil. Önemli olan birahanelerde denetim mekanizmasını çalıştırmaktır. Diğer taraftan ise 100 dönüm araziyi ekip biçen 11 kişinin onayı yok. Onların onayı olmadan burasını nasıl inşaat alanı yapacaklar anlamıyorum" dedi.
PLANSIZ ALAN
AK Partili Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay ise, ilçe merkezi dışında kalan tüm arazilerin tarım arazisi olarak geçtiğini belirtip, "İçkili bölge olarak ilan edilen bölge Plansız Alan olarak geçiyor. Henüz meclis burası ile ilgili imar değişikliği kararı almadı. Ama talep olması halinde burası imara açılarak alt yapısı hazırlanacaktır. Biz, kararı Eylül 2012 tarihinde aldık ve birahanelere bildirdik. Geçen 14 ay içerisinde bize herhangi bir talep gelmedi" diye konuştu. - Denizli
Son Dakika › Güncel › Beyağaç'ta Birahane Krizi Sürüyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?