''Beylikdüzü Türkiye İçin İlham Kaynağı'' - Son Dakika
Güncel

''Beylikdüzü Türkiye İçin İlham Kaynağı''

\'\'Beylikdüzü Türkiye İçin İlham Kaynağı\'\'

"Avrupa Birliği Sürecinde Proje Fırsatları Konferansı", Bakan Egemen Bağış'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

10.03.2012 09:22

Ev sahipliği Başkan Uzun tarafından yapılan "Avrupa Birliği Sürecinde Proje Fırsatları Konferansı", Bakan Egemen Bağış'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Avrupa Birliği Bakanlığı ve Beylikdüzü Belediyesi işbirliği ile "Avrupa Birliği Sürecinde Proje Fırsatları Konferansı" düzenlendi. Programda, ülkemizin katılım sürecinde AB mali yardımlarından etkin bir şekilde faydalanma yolları değerlendirildi. Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış; AK Parti İstanbul Milletvekilleri, Ünal Kacır, Nurettin Nebati, Mehmet Muş'un katılımlarıyla gerçekleştirilen konferansa Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun ev sahipliği yaptı.

Kaya Ramada Plaza'da yapılan konferansa, Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı V. Mehmet Cangir ve çok sayıda davetli katıldı. Beylikdüzü Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol, Avcılar Kaymakamı Savaş Tuncer, Belediye Başkan Yardımcıları, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri ve basın mensuplarının katıldığı program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'yla başladı. Beylikdüzü Belediyesi Tanıtım Filmi gösterimiyle devam eden programda, Bakan Bağış kısa bir konuşma yaptı.

Konferansa katılmaktan dolayı büyük memnuniyet duyduğunu söyleyen Başmüzakereci Bağış, katılımcılara, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını iletti. Bağış, sözlerini "Toplantımız gerçekten çok anlamlı; programa vesile olan Başkanımız Sayın Yusuf Uzun'a ve Kaymakam Demirkol'a teşekkür ederim. Bugün, AB standartlarına ulaşmış ve belediyecilik anlayışı oturmuş Beylikdüzü'ndeyiz. Çarpık şehirleşmenin neredeyse olmadığı Beylikdüzü'nü ülkemiz için ilham kaynağı bir ilçe olarak görüyoruz" diyerek sürdürdü.

Konular Katılımcılara Detaylıca Anlatıldı

Yoğun katılımla gerçekleşen programda Milletvekili Kacır ve Kaymakam Demirkol da birer konuşma yaptılar. Konferansta; 'AB Hibe Programı 2012 Proje Teklif Çağrıları', 'Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik Programları Kapsamındaki Destekler' ve 'İstanbul Kalkınma Ajansları Mali Destekleri' başlıklarında toplam 3 konu işlendi. Konular, uzmanlar tarafından katılımcılara detaylı olarak anlatıldı.

Başkan Uzun: İlçemiz AB Standartlarına Yetişti

AB sürecinde yapılan verimli ve mücadeleci çalışmalardan dolayı Bakan Bağış ve ekibini tebrik eden Başkan Uzun, "Beylikdüzümüz İstanbul'un yeni ilçelerinden biri ve bizler AB yolunda, ilçemizin standartlarını yükseltmeye çalışıyoruz. Bu nedenle vizyonumuzu belirledik; tercih edilen bir yer olduk" dedi. Belediye bünyesinde Strateji Geliştirme Bürosu'nun kurulduğunu söyleyen Başkan Uzun, Avrupa Birliği projeleriyle ilgili çalışmaların burada sürdürüldüğünü söyledi.

Konuşmaların ardından Bakan Bağış'a bir hediye takdim eden Başkan Uzun, Milletvekili Kacır ve Kaymakam Demirkol'a da programa verdikleri destekten dolayı birer plaket verdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel ''Beylikdüzü Türkiye İçin İlham Kaynağı'' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement