Bilişime ve İnsan Kaynaklarına Yatırım - Son Dakika
Güncel

Bilişime ve İnsan Kaynaklarına Yatırım

Bilişime ve İnsan Kaynaklarına Yatırım

SEDAŞ kaliteli ve sürekli enerji için orta gerilim hatlarında bakım çalışmalarını bilişim programı üzerinde planlıyor ve takip ediyor.

05.04.2014 09:31  Güncelleme: 09:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SEDAŞ İŞLETME BAKIM FAALİYETLERİNDE
BİLİŞİM YATIRIMLARI İLE TEKNOLOJİK DÖNÜŞÜMÜ SAĞLIYOR

SEDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sami Güven, SEDAŞ'ın, bilişim teknolojilerine ve insan kaynaklarına yaptığı yatırımların meyvesini vermeye başladığını, SEDAŞ'ın işletme bakım ve onarım faaliyetlerine de çağdaş yönetim standartlarının getirildiğini ve hizmet kalitesini arttırmaya devam ettiğini belirtti.

SAP PM İLE DÖNÜŞÜM SAĞLANDI

Bekir Sami Güven, Avrupa'nın en büyük yazılım firması olan ve Türkiye'nin en büyük 500 şirketi arasında yer alan 200'ü aşkın şirkete hizmet veren SAP firmasının, SAP PM (Bakım onarım yönetimi programı) modülünün işletme bakım faaliyetlerinde kullanılmaya başlanmasının da SEDAŞ'ta yeni bir dönüm noktası olduğunu ve bilişim altyapısının bakım onarım operasyonlarının yönetimini kolaylaştırdığını ve verimliliği arttırdığını belirterek, "İşletme Bakım Sisteminin kurgulanması için büyük bir emek verildi. Bu proje kapsamında bazı yöneticilerimiz bu konuda yurtdışına gönderildi. Çalışanlara verilen eğitimler sonrasında kullanılır hale gelmesi biraz zaman aldı. Ancak, SAP ERP bilişim programı üzerinde PM bakım-onarım modülünün SEDAŞ'ta devreye alınması ve İşletme Bakım faaliyetlerinde kullanılır hale gelmesiyle verimlilik esasına göre çalışmalar izlenebilir hale geldi. Bilişim programı ile dağıtım birimlerinde yapılan tüm bakım onarım işlemlerinin kayıt altına alınması, takip edilmesi, planlanması ve maliyetlerinin kontrol edilmesi sağlanıyor, yapılan çalışmalar istenildiği şekilde raporlanabiliyor" dedi.

SEDAŞ HİZMET KALİTESİNİ ARTTIRIYOR

Bekir Sami Güven, SAP PM (Bakım onarım yönetimi) bilişim programının sahadan alınan verinin sisteme girilmesi ile verinin tekilleşmesini ve verinin iş süreçlerindeki katma değerini önemli ölçüde artırmaya olanak sağladığını, sağlanan veri bütünlüğü ve şeffaflığın da raporlama tarafında önemli bir kazanca dönüştüğünü belirtti. Güven, SEDAŞ olarak sistemden alınan raporların eskisinden çok daha gerçekçi ve faydalı projeksiyonlar yapılabilmesini kolaylaştırdığını belirterek, "Bakım ekiplerimiz Orta gerilim hatlarımızda yıl içinde oluşan arızaların hangi bölgelerde olduğunun analizini yaparak, öncelikle bu bölgelerdeki elektrik şebekesinde programlı bakım çalışmalarına hız veriyor. Bilişim, insan kaynakları, araç ve malzeme yatırımlarımız ve çalışmalarımızla, her geçen gün hizmet kalitesini arttırıyoruz" dedi.

3,2 MİLYON NÜFUSA HİZMET

Güven, SEDAŞ'ın şebekesinin 20 bin kilometrekarelik bir alanda konuşlandığını" belirterek, Kocaeli, Sakarya, Bolu ve Düzce de 45 ilçe ile 1441 köy şebekesinde 7/24 elektriğin dağıtım sürecini yönetiyor, bölgemizde 3,2 milyon nüfusa ve 1,5 milyon tüketiciye elektrik dağıtım hizmeti veriyoruz. Elektrik şebekemize ait bakım ve onarım bilgileri, yapılacak programlı bakımlar artık SAP PM bilişim programı üzerinde ayrıntılı bir şekilde kayıt altına alınıyor ve izleniyor. Bu bilgiler en iyi şekilde planlanıyor, programlanıyor ve değerlendirilerek, İşletme Bakım Grup Müdürlüğü yetkililerimiz ve sahadaki ekiplerimizce gerekli önlemler hızlıca alınıyor. Bakım ve onarımın yetersiz olduğu yerlerde yenileme çalışmaları da yapıyoruz. Yeni yatırım projeleriyle bölgemizin dağıtım sistemini güçlendiriyoruz. Bölgemizdeki tüketicilere en iyi hizmetin verilmesi kaliteli ve sürekli enerji ihtiyacının karşılanması için hiç durmadan çalışıyoruz." dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bilişime ve İnsan Kaynaklarına Yatırım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement