Binali Yıldırım: Projeler 'Boş" Diyen Boş Laf Söylemiş - Son Dakika
Güncel

Binali Yıldırım: Projeler 'Boş" Diyen Boş Laf Söylemiş

Binali Yıldırım: Projeler \'Boş" Diyen Boş Laf Söylemiş

Eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Başbakan Erdoğan'ın, dün İzmir için açıkladığı projeler hakkında 'Boş projelerö diyenleri eleştirdi.

02.06.2011 15:52

Eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, dün İzmir için açıkladığı projeler hakkında 'Boş projelerö diyenleri eleştirdi. Projelerin İzmir'de telaş uyandırdığını söyleyen Yıldırım, 'Bu lafı söyleyen boş laf etmişö dedi. Ulaştırma eski Bakanı ve İzmir Milletvekili adayı Binali Yıldırım, İzmir'de bulunan kadın derneklerinin temsilcileri ve AKP'nin kadın milletvekili adaylarının da katıldığı bir toplantı düzenledi. Toplantıya AKP'nin, İzmir'den aday gösterdiği İlknur Denizli, Nesrin Ulema, Yeşim Demiralev'in yanı sıra İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve İl Kadın Kolları Başkanı Özen Kızılırmak ta katıldı.

Konuşmasına Atilla İlhan'ın 'Ben sana mecburum, adını mıh gibi aklımda tutuyorumö dizeleriyle başlayan eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, kentim tüm kesimleri ile ilişkide olacaklarını, herkesin görüşlerini alacaklarını, İzmir'in ortak aklı kent için neyi uygun görüyorsa onu yapacaklarını söyledi. Kadınların katkılarını mutlaka isteyeceklerini, kadın istihdamının sağlanması için bir dizi projeyi hayata geçireceklerini vurgulayan Yıldırım, '12 yıl içerisinde 165 bin daimi istihdam sağlayacak 35 temel projeyi 35 milyar dolarlık yatırım ile gerçekleştireceğizö dedi. Bu projelerin içerisinde kadınlara yönelik olan 'Kadın Platformu Projesiöne büyük önem verdiklerini belirten Yıldırım, 'Bu projenin kadın hak ve özgürlüklerinin tartışıldığı, farklı düşüncedeki kadınların bir araya geldiği, sorunlar için çözüm yolları üreten yenilikçi bir model üreten bir yapı haline getirmeyi teklif ediyoruz. Çözüm ve uygulama odaklı, uzlaşma zemini sağlayacak, uluslararası organizasyonları gerçekleştirecek bu şekilde İzmir kadınlarının topluma katılımını, gücünü arttıracak bir sivil toplum çatı kuruluşu olacak faaliyet gösterecek. Bu çatı altında geliştirilecek projeler tüm Türkiye'de uygulanacak.

İzmir pilot bölge olacakö diye konuştu. Türk tarihine bakıldığında büyük felaketlerin, büyük sıkıntıların aşılmasında kadınların büyük rolü olduğunu anlatan Yıldırım, İzmir Barosu Başkanı Sema Pekdaş'ı kastederek, "İzmir gibi özgüveni yüksek bir kentte kadınların çok daha etkin olmasını istiyoruz. Dolayısıyla kadınların İzmir konularında bilhassa İzmir'e yapılacak projelerde seslerinin çok daha gür çıkmasını istiyoruz. Biz bunu bekliyoruz ama bir proje başlattık İzmir-İstanbul Otoyolu Projesi, İzmir Barosu Başkanı da bir hanımefendi bu yolun iptali için dava açmış. Biz isterdik ki bu yolun bir an önce gerçekleşmesi için bizi teşvik etsin, zorlasın ama İzmir'in böyle bir özelliği de var. Çok seslilik var ama bu enerjiye hizmete dönüşmüyor işe dönüşmüyor. Burada bir açılım yapmamız lazım, burada biraz kendimizi geliştirmemiz lazım. Her konuyu tartışabiliriz ama bu tartışmalar işi yapmanın ötesine geçerse işle ilgili adımları engelleyecek boyuta gelirse bundan İzmir kaybeder. Yatırım isteyen o kadar il var ki dolayısıyla İzmir'in bundan sonra katılımcılığı biraz daha dikkatli yapmasında fayda var aksi halde çok zaman kaybıyla bu projeler aksar. Tabi ki bir önlemleri alacağız, yasalara uymayan çevre hassasiyetini göz önünde bulundurmayan hiçbir projeye imza atmayacağız bunu burada taahhüt ediyorumö dedi. Dernek temsilcilerin sorularını yanıtlayan ve sorunlarını dinleyen Yıldırım, engellilere yönelik istihdam sağlayacak projeler gerçekleştirdiklerini, İzmir'i, bir dijital arşiv merkezi haline getirecek projeyi gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi.

İZMİR PROJELERİ

Kadınlarla toplantı çıkışında gazetecilerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından dün açıklanan projelerden İzmir'e yönelik olanlarla ilgili sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Adayı Alaattin Yüksel'in projeler için 'İçi boşö dediğini hatırlatması üzerine Yıldırım, 'Nesi boşmuş anlamadım. Onun söylediği boş laf. Bizim projelerimiz dopdolu. Onu söyleyen boş laf etmişö diye yanıt verdi. Gazetecilerin Antik Efes Kenti'ne Antik Liman Projesi ile ilgili sorularını da yanıtlayan Yıldırım, 'Efes geçmişin 8 bin yıl önce denize kıyısı olan bir şehirdi çok büyüktü. Şimdi tarih tekerrür ediyor 'Efes denizle buluşuyor' diyoruz. Denizden isale hatlarıyla antik limana su getiriliyor sonra da Pamucak Çayı'ndan o su tekrar denize akıyor böylece antik Efes Limanı ihya edilmiş oluyor. Daha proje yeni çalışma başlayacak bütün o süreçleri ve gereken izinleri alacağızö dedi. Başbakan Erdoğan'ın İzmir ile ilgili projeleri açıklamasının ardından herkesin telaşa kapıldığını sözlerine ekleyen Yıldırım, 'Biz projeleri ortaya koyunca herkesi telaş aldı. 'Biz de düşünmüştük' demeye başladılar. Düşünmek her zaman iyidir. Düşünmeye sınır getirmek doğru değil. Önemli olan düşünceleri projeye, hizmete dönüştürmektir. Biz bunu yapıyoruz, farkımız buö diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Binali Yıldırım: Projeler 'Boş' Diyen Boş Laf Söylemiş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement