Bingöl'de Donmak Üzere Olan Kediyi Itfaiye Kurtardı - Son Dakika
Güncel

Bingöl'de Donmak Üzere Olan Kediyi Itfaiye Kurtardı

Bingöl'de donmak üzere olan kediyi itfaiye kurtardıDOĞU ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde 4 gün aralıklı etkili olan kar yağışı insan hayatını olduğu kadar yabani ve sokak hayvanlarını da olumsuz etkiledi.

02.02.2017 14:03

Bingöl'de donmak üzere olan kediyi itfaiye kurtardı

DOĞU ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde 4 gün aralıklı etkili olan kar yağışı insan hayatını olduğu kadar yabani ve sokak hayvanlarını da olumsuz etkiledi. Bingöl'de bir otomobilin motor kısmına giren ve donmak üzere olan kediyi itfaiye ekipleri kurtarırken, yaban hayvanları için de ekipler doğaya yem bıraktı. Batman'da ise aç kalan ve kar kuşu olarak da bilinen sığırcıklar, Toprak Mahsulleri Ofisi'ne (TMO) ait buğday yüklü silolarına dadandı.

Bölgede etkili olan kar yağışı, tipi ve fırtına yerini güneşe bırakmasına rağmen aşırı kar yağışı, özellikle yaban ve sokak hayvanlarını olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Bingöl'de dün akşam ısınmak için bir otomobilin motor kısmına giren kediyi itfaiye ekibi kurtarırken, belediye ekipleri de sokak hayvanları için doğaya yem bıraktı. Batman'da ise aç kalan sığırcıklar, TMO'ya ait buğday yüklü silolara dadandı.

Bingöl'de etkili olan kar yağışı nedeniyle kar temizleme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdüren Bingöl Belediyesi, bir yandan da doğadaki canlıların yem verme çalışması yürütüyor. Belediyeye bağlı ekipler, soğuk havada yeterli yiyecek bulamayan kuşlara ve diğer yaban ve sokak hayvanları için doğadaki çeşitli noktalara yem bıraktı. Bingöl Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü yetkilileri, kent merkezindeki muhtelif noktalara sokak hayvanları için yem vbırakma çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Yetkililer, vatandaşların evlerinde bulunan bayat ekmekleri soğuk ve karlı havada yiyecek bulmakta güçlük çeken kuşlar, sahipsiz kedi, köpek gibi sokak hayvanları için sokağa bırakmaları çağrısında bulundu.

ISINMAK İÇİN GİRDİĞİ ARAÇ MOTORUNDA AZ DAHA CANINDAN OLUYORDU

Öte yandan, Recep Tayyip Erdoğan Mahallesi'nde dün akşam sıcak diye bir otomobilin motor kısmına giren sokak kedisi, sabah saatlerinde donmak üzereyken itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Sabah erken saatlerde aracın motor kısmından sesleri duyan çevredeki duyarlı vatandaşlar itfaiye ekiplerine haber verdi. 34 Z 7013 plakalı aracın motor kısmına sığındığı tespit edilen kedi, olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin kısa süren çalışması sonrasında kurtarıldı. Çevrede bulunan bir binada ilk bakımı yapılan kedinin, belediyenin hayvan barınağına alınarak tedavi altına alındığını öğrenildi.

AÇ KALAN SIĞIRCIKLAR BUĞDAY SİLOLARINA DADANDI

Geçen yıl mısır üretiminde 130 bin ton alım yapan Batman Toprak Mahsülleri Ofisi'nin yer siloları, kış mevsiminde aç kalan sığırcıkların meskeni oldu. Kar yağışının etkili olduğu Batman ve çevresinde ovada aç kalan sığırcıklar, Batman-Hasankeyf- Beşiri kavşağındaki TMO'ya ait içerisnde buğday bulunan yer silolarına sürüler halinde akın ediyor. Yer silolarını terk etmeyen sığırcıklar, gagalarıyla brandayı delmeye çalışıyor. TMO Batman Müdürlüğü yetkilileri, yer silolarının sağlam olduğunu belirterek, sığırcıkların brandayı delemeyeceğini söyledi. Yetkililer, buna rağmen önlem olarak silo bekçilerinin sık sık sığırcıkları uzaklaştırdığını belirterek, sığırcıkların her yıl hububat bulunan silolara dadandığını söyledi.

Bingöl\'de Donmak Üzere Olan Kediyi Itfaiye Kurtardı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bingöl'de Donmak Üzere Olan Kediyi Itfaiye Kurtardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement