Bir Kez de Ödülü İşçilerin Önünde Aldılar - Son Dakika
Güncel

Bir Kez de Ödülü İşçilerin Önünde Aldılar

Bir Kez de Ödülü İşçilerin Önünde Aldılar

İpekyol Tekstil Fabrikası, çalışan personelin de bu ödülü görmesi için çevresinde hiç duvar olmayan şeffaf fabrika binasında ödül törenini tekrarladı.

25.05.2011 15:11

Dünyanın en prestijli mimarlık ödüllerinden biri olan ve üç yılda bir verilen 11'nci Ağa Han Mimarlık Ödülü'nü Mimar Emre Arolat'ın tasarımı ile kazanan Edirne'deki İpekyol Tekstil Fabrikası, çalışan personelin de bu ödülü görmesi için çevresinde hiç duvar olmayan şeffaf fabrika binasında ödül törenini tekrarladı.

Edirne'de yaklaşık 3 yıl önce 16 bin metrekarelik alana kurulan İpekyol Tekstil Fabrikası şeffaf tasarımı ile Mimar Emre Arolat'a dünyanın en ünlü mimarlık ödüllerinden biri olan 2010 yılı 11'nci Ağa Han Mimarlık Ödülü'nü kazandırdı. Kırklareli yolu üzerindeki İpekyol Tekstil Fabrikası tesisinde 450 personel çalışıyor. Duvarlar yerine cam tasarımı ile dikkat çeken fabrikada, en üst düzey yöneticiden, işçisine kadar herkesin çalıştığı yer şeffaf ve dışarıdan görünüyor. Bu bina ile dünyada ilk defa bir sanayi kuruluşu da bu değerli ödüle mimar Emre Arolat'ın yaptığı 'şeffaf' tasarım ile kazandı.

Bugün İpekyol Tekstil Fabrikası'nda, çalışan personelin de alınan ödülü görmesi ve ve ödül sırasında yaşanan duyguyu anlamaları için yeniden tören düzenlendi. Törene Ayaydın Grup Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ayaydın, Mimar Emre Arolat, Ağa Han Mimarlık Ödülü Direktörü Farrokh Derakhshani, Ağa Han Mimarlık Ödülü Yönetim Kurulu üyeleri Mohammad Al-Asad ve Han Tümertekin ile Jüri Başkanı Omar Abdulaziz Hallaj ve Teknik Eleştirmen Hanif Kara katıldı.

İŞÇİLER UNUTULMADI

Bu tasarımı hayata geçiren Emre Arolat'a teşekkür eden Ayaydın Grup Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ayaydın, "Bu ödül bizim şirketimiz için çok önemli. Bu ödülü aldık ama siz bunu görmediniz. Ağa Han, size o gün bizim ödülü alırken yaşadıklarımızı burada sizinle de paylaşmak istedi. O yüzden buradayız" dedi.

Yalçın Ayaydın'ın tekstil fabrikası kurmak için kendisi ile görüştüğünü belirten Ağa Han ödüllü mimar Emre Arolat, "Ben de kendisine fabrika mimarlığının Türkiye'de genel olarak dört duvardan ibaret, ışık almayan ve temiz havayı göremeyen kötü ortamlar olduğunu söyledim. Böyle bir şey istenirse kabul etmem dedim bu projeyi yaptık. Kendisi de destek verdi ve benden parmakla gösterilecek fabrika istedi. Bu fabrikayı gece gündüz çalışarak yapmayı başardık. Mekanın çalışanları mutsuz etmemesi için uğraştık ve dünyanın en önemli ödülünü aldık" dedi.

ÖDÜLÜ ALAN İLK SANAYİ

Ağa Han Mimarlık Ödülü Direktörü Farrokh Derakhshani ise, "Uzun zamandır işçilerin mutlu olabileceği bir mekan arıyorduk. Her sene yüzlerce proje geliyor bize. Biz 30 yıldan beri hiç ödül verebilecek bir sanayi yapı bulamadık, görmedik. Türkiye bulunan projeler çok Ağa Han ödülü aldı. İlk kez sanayi yapıda ödül alan burası oldu" dedi.

Ardından Derakhshani, ödülü Ayaydın Grup Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ayaydın ve mimar Emre Arolat'a işçilerin alkışları eşliğinde verdi. Ardından fabrika gelen konuklara gezdirildi. - Edirne

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bir Kez de Ödülü İşçilerin Önünde Aldılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement