Biri Bakan 20 Vekil Aday Değil - Son Dakika
Güncel

Biri Bakan 20 Vekil Aday Değil

Biri Bakan 20 Vekil Aday Değil

Hangi Bakan Ak Parti'den Milletvekili Adayı Olmadı?

15.03.2011 16:59  Güncelleme: 17:19

AK Parti'de 5 bin 599 başvuru ile aday adaylığı rekoru kırıldı. Mevcut milletvekillerinin de neredeyse tamamı "Yola Devam" diyerek yeniden adaylık için başvuru yaptı. Milletvekilliğine "Tamam" diyerek başvuru yapmayan milletvekili sayısının ise 20 olduğu konuşuluyor. Aday olmayan isimler arasında Devlet Bakanı Mehmet Atalay da var.

2 dönem milletvekilliği yaptıktan sonra yeniden aday olmayan Mehmet Salih Erdoğan, "Milletvekili olarak yeterli hizmeti yaptım. Partimiz adaylığı üç dönemle sınırladı. Başbakan bile bunu söylerken yeni arkadaşlara yer açmak daha doğrusu olur. Milletvekilliği bir iş meslek değil bir temsil makamı. Biraz da örnek alınsın" dedi.

AK Parti'ye milletvekili olmak için başvuru yapan toplam aday adayı sayısını Başbakan Erdoğan açıkladı. Buna göre 5 bin 599 aday adayı milletvekili olmak için AK Parti'ye başvuru yaptı. Adayların 855'i kadın adaylardan oluşurken 315 de özürlü milletvekili adayı başvurusu gerçekleşti. Mevcut milletvekillerinin neredeyse tamamı da yeniden seçilebilmek için başvuru yaptı.

TAMAM DİYEREK MECLİS'E NOKTA KOYANLAR

Adaylık için başvurmayan milletvekilleri de yavaş yavaş belli olmaya başladı. Kulislere göre 20 kadar milletvekili bu seçimde aday olmadı. Edinilen bilgiye göre Manisa Milletvekili, Mehmet Çerçi, Şanlıurfa Milletvekili Eyüp Cenap Gülpınar, Bayburt Milletvekili Ülkü Gökalp Güney, Bursa Milletvekili Ali Kul, Amasya Milletvekili Akif Gülle ve Denizli Milletvekili Mehmet Salih Erdoğan yeniden aday olmayan isimler arasında bulunuyor.

Aday olmayacağını açıklayan isimler içinde en dikkat çeken milletvekili ise Devlet Bakanı Mehmet Atalay.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Biri Bakan 20 Vekil Aday Değil - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement