Bitlis Sağlık Müdürlüğü Tarafından Acil Sağlık İstasyonları Açıldı - Son Dakika
Güncel

Bitlis Sağlık Müdürlüğü Tarafından Acil Sağlık İstasyonları Açıldı

Bitlis Sağlık Müdürlüğü Tarafından Acil Sağlık İstasyonları Açıldı

TOKİ Sağlık İstasyonu'nda düzenlenen törenle 6 sağlık istasyonunun açılışı yapıldı.

24.06.2013 16:32  Güncelleme: 16:33

TOKİ Sağlık İstasyonu'nda düzenlenen törenle 6 sağlık istasyonunun açılışı yapılırken, hizmet vermeye başlayan 4 UMKE aracından birine ise Erciş depreminde hayatını kaybeden Japon doktor Atsushi Miyazaki'nin ismi verildi. Törende konuşan AK Parti Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, Bitlis'in 10 yıl öncesine göre sağlık alanında çağ atladığını söyledi. Türkiye'yi ileri ülkeler seviyesine getirmek için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını kaydeden Milletvekili Demiröz, "Hekimlerimiz içinde yeni müjdeler var. Burada belki hekim arkadaşlarımız vardır bilemiyorum ama onlarla ilgili de sağlık bakanlığımız belli bir politikalar geliştirmek üzere çalışmalarını devam ettiriyor. En kısa sürede bunlar açıklanacak. Sağlık istasyonlarımızın ilimiz için hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu.

Bitlis Vali Yardımcısı Akif Pektaş ise 2023 hedefine emin adımlarla ilerleyen Türkiye'nin her alanda olduğu gibi sağlık alanında da büyük bir değişim ve dönüşüm içerisinde olduğunu söyledi. 2002 verileri ile 2012 verileri karşılaştığında Bitlis'te sağlık alanında büyük bir devrim yaşandığının gözlendiğini ifade eden Vali Yardımcısı Pektaş, "Elbetteki bu yapılanlar insanlarımıza en iyi sağlık hizmeti vermek için hayata geçirilen projeler. Yeter mi yeterli değil, hedef her zaman için daha iyisi daha ilerisi ama bunu el birliğiyle yapmak gerekiyor." diye konuştu.

Bitlis Sağlık İl Müdürü Erkan Akagündüz de açılışı yapılan 6 sağlık istasyonunun Bitlis merkez TOKİ, Bitlis merkeze bağlı Karınca köyü, Mutki ilçesine bağlı Kavakbaşı beldesinde, Ahlat merkez, Adilcevaz merkez, Hizan merkezde bugün itibariyle hizmet vermeye başladığını belirtti. Bitlis'te 2002 yılında istasyon sayısının 1 olduğunu ve ambulansların da hastanelere entegre olarak çalıştığını ifade eden Akagündüz, "Ambulans sayısı da 2002 senesinde sadece 4 iken bugün ambulans sayısı 8'i paletli olmak üzere 38'e ulaştı. Şu anda 126 acil tıp teknisyenimiz, 8 tane doktorumuz ve 10 tane paramedik arkadaşımız mevcut. Bizim hedefimiz halkımıza en hızlı şekilde ulaşmayı sağlayıp hastaya yaralıya en kısa sürede ulaşıp onlara en iyi hizmeti sunmaktır. Erciş depreminden sonra Japonya'dan kalkıp hayatını ortaya koyan Dr.Atsushi Miyazaki'yi de unutmadık. Adını UMKE aracımıza, ulusal medikal kurtarma ekibi aracımıza verdik. Adını bu şekilde yaşatmaya çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından 6 sağlık istasyonu ve 4 ambulans toplu şekilde hizmete açıldı. Törene AK Parti Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, Bitlis Vali Yardımcısı Akif Pektaş, İl Sağlık Müdürü Erkan Akagündüz ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bitlis Sağlık Müdürlüğü Tarafından Acil Sağlık İstasyonları Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement