BM Genel Sekreter Yardımcısı Feltman, Mısır'da - Son Dakika
Güncel

BM Genel Sekreter Yardımcısı Feltman, Mısır'da

BM Genel Sekreter Yardımcısı Feltman, Mısır\'da

Feltman, Mısır Dışişleri Bakanı Fehmi ile görüştü.

16.02.2014 17:35

Resmi temaslarda bulunmak üzere Mısır'a gelen Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreterinin siyasi işlerden sorumlu yardımcısı Jeffrey Feltman, Mısır Dışişleri Bakanı Nebil Fehmi ile görüştü.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, görüşmede ağırlıklı olarak Suriye krizi, Filistin sorunu ve Orta Afrika Cumhuriyeti'nde Müslümanları hedef alan saldırıların ele alındığı belirtildi.

Açıklamaya göre Fehmi, Suriye'deki krizin çözümü için yapılan müzakerelerde, halkın taleplerini karşılayacak şekilde tam yetkili bir geçiş hükümeti oluşturulmasını öngören Cenevre-1 kararlarının esas alınmasından yana olduğunu dile getirdi. Fehmi, Filistin- İsrail meselesinde de uluslararası toplumun kabul ettiği ilkelere riayet edilmesinin gerekliliğini vurguladı.

BM Genel Sekreter Yardımcısı Feltman ise Dışişleri Bakanı Fehmi'den, Orta Afrika Cumhuriyeti'nde giderek kötüleşen olaylar karşısında BM'nin çalışmalarına destek talebinde bulundu. Feltman ayrıca BM'nin, Mısır'da darbenin ardından siyasi geçiş sürecine ilişkin hazırlanan yol haritasının uygulanması konusunda her türlü işbirliği ve desteğe hazır olduğunu vurguladı.

Bölgesel ve uluslararası konuları görüşmek üzere dün Mısır'a gelen BM Genel Sekreteri'nin siyasi işlerden sorumlu yardımcısı Jeffrey Feltman'ın, Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi ve üst düzey Mısırlı yetkililerle görüşmesi bekleniyor. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel BM Genel Sekreter Yardımcısı Feltman, Mısır'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement