Bodrum'da Lıvanelı Rüzgarı - Son Dakika
Güncel

Bodrum'da Lıvanelı Rüzgarı

Bodrum\'da Lıvanelı Rüzgarı

Tıyatro Tadında Konser

31.07.2010 12:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TIYATRO TADINDA KONSER

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'ndeki Antik Tiyatro'da konser veren ünlü sanatçı Zülfü Livaneli, verdiği siyasi mesajlar, yaptığı espiriler ve söylediği şarkılarla sanatseverlere unutulmaz bir gece yaşattı. Livaneli'nin şarkıları arasında sahne alan iki genç sanatçı Nazlı Mengi ile Özgür Kıyat izleyecilerden bol alkış aldı.

Bodrum'da düzenlenen 8. Yıldızlı Turkcell Geceleri kapsamında Antik Tiyatro'da sahneye çıkan ünlü sanatçı Zülfü Livaneli'yi aralarında eski Gençlik ve Spor Bakanı Fikret Ünlü, Konak Belediye Başkanı CHP'li Hakan Tartan, Alman Milletvekili Claudia Roth, sinema sanatçılarından Filiz Akın ve eşi eski MİT Müsteşarı Sönmez Köksal, gazeteciler Hıncal Uluç, Güngör Mengi, Ruhat Mengi, Nebil Özgentürk, Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı İmren Aykut ve yaklaşık 1500 kişi izledi. Konseri izleyenler arasında türbanlı kadınlar da dikkat çekti.

Konserine ''Merhaba' isimli şarkısı ile başlayan Livaneli ardından yaptığı açıklamada, ''Ben bu Yaşar Kemal'in sözlerini yazdığı Merhaba isimli türküyü tam 30 senedir söylüyorum. Sözlerin bir yerinde 'her yolun sonu bir ulu şafak' diyorum. Otuz yıldır karanlıkta bir ulu şafak bekleye bekleye bir hal olduk. Ama biz bu ulu şafağı beklemeye devam edeceğiz, bizim yolumuz bu, tavrımız bu. Türkiye'deki sistem, rejim şu bu filan. Ama böyle konserlerde yalnız olmadığımızı anlıyoruz. ve Türkiye'nin her yerini dolaşıyorum. Biz yalnız değiliz biz milyonlarcayız. Biz demokratik insan haklarına saygılı, yüzü batıya dönük, çağdaş, kadın haklarına saygılı bir Türkiye'yi özleyen yani Mustafa Kemal'in Türkiye'sini benimseyen insanların tercihiyiz' dedi.

DAVOS FIKRASI ANLATTI

Livaneli, ''Bir mitingde, bir kişi ağlayan bir adama gidip demiş ki, 'Davos'a bir daha gitmeyecek misin?'. Karşısındaki 'gitmiycem' demiş. Bir daha sormuş yine 'gitmiycem' demiş. 'Emin misin gitmiycen mi? Yemin eder misin' diye bir daha sorunca ağlayan adam, 'Eminim. Yemin de ederim. Gitmiycem. Niye bu kadar ısrarlı soruyorsun' deyince, 'Sen Davos'a bir daha gitmeyeceksen ben oraya taşınacağım' demiş' fıkrasını anlatarak izleyenleri kahkahaya boğdu. ''Güneş Topla Benim İçin, Karlı Kayın Ormanında, Kan Çiçekleri, Mehmetçik Mehmet, Sevdalı Başım, Sırça Yüreğim' şarkıları ile devam eden Livaneli, ara ara Kibariye ve Müslüm Gürses ile ilgili şakalarla da izleyenleri kırdı geçirdi.

BİR BAKTIM CLAUDİA ROTH ADAMI DUVARDAN DUVARA VURUYOR

Konserinde Alman Yeşiller Partisi Başkanı ve milletvekili Claudia Roth ile de İngilizce sohbet eden Livaneli, bir hafta önce Ausburg'ta verdiği konseri izlemeye gelen Roth ile ilgili bir anısını anlattı. Roth'un yaklaşık 30 yıllık arkadaşı olduğunu belirten Livaneli, ''Ausburg'un fahri hemşerisi yaptılar, ardından şehrin altın defterini imzaladım, daha sonra en büyük meydanında bir konser verdim. Tabii konseri Roth da izliyordu. Almanlar Türkler beraber konseri izliyorlar. Belediye Başkanı konuşma yaptı o da konseri izliyor. Konser sırasında arkamda bir gümbürtü koptu, döndüm baktım ki Claduia, uzun boylu iri yapılıdır, bir adamı almış yerden yere vuruyor, bir o duvara çarpıyor bir öbür duvara, adam kurtulmaya çalıştıkça Claudia bırakmıyor dövdükçe dövüyor. Ne oldu diye içimden geçiriyorum. Almanya'da koskoca parti başkanı bir vatandaşı almış konser ortasında dövüyor. Bizde düşünebiliyor musunuz, bir parti başkanımız konserde böyle bir şey yapabilir mi? Vücut olarak hazır olanlar var da tabii akıl ve ruh olarak müsait değiller. Meğerse adamın biri bana doğru gelmek isteyip koşunca, Claudia bana saldırı yapacak sanmış. Adamı hastanelik etti' dedi.

KIYAT VE MENGİ İZLEYENLERİ HAYRAN BIRAKTI.

Zülfü Livaneli izleyicilerine bir de de sürpriz yapıp iki genç sanatçıyı sahneye çıkarıp ilk kez bu kadar kalabalık bir dinleyici grubu ile buluşturdu. Emekli Koramiral Atilla Kıyat'ın oğlu, daha önce ''Yurdun Yokuşu' ve ''Eskiye Götür Beni' albümleri ile sanat dünyasından tam not alan Özgür Kıyat, Livaneli'ye ait ''Nerdesin' isimli şarkıyı söyledi. Kıyat, ''İdealim Zülfü Livaneli gibi saygın bir sanatçı olmak. Sanat dünyasında merdivenlerini hızlı çıkmak gibi bir amacım yok. Saygın, idealleri doğrultusunda müzik yayan bir sanatçı olmak istiyorum. Sayın Livaneli ile aynı sahneyi paylaşmak bir çocukluk hayalimdi, bu hayalimi gerçekleştirdiği için teşekkür ediyorum' dedi.

Gazeteci Ruhat ve Güngör Mengi'nin kızı Nazlı Mengi ise sahnede Sezen Aksu'ya ait ''Belalım' isimli şarkıyı söyledi. Gül kurusu kıyafeti ve şıklığı ile dikkat çeken Mengi ile Kıyat söyledikleri birer şarkı sonunda büyük alkış topladı.

Konserinde yaklaşık 22 şarkı söyleyen Livaneli son olarak ''Özgürlük' şarkısını sahneye yanına hatıra fotoğrafı çektirmek için gelenlerle birlikte söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bodrum'da Lıvanelı Rüzgarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement