Bolivya'dan Kalkan Uçak 81 Kişiyle Kolombiya'da Düştü (6) - Son Dakika
Güncel

Bolivya'dan Kalkan Uçak 81 Kişiyle Kolombiya'da Düştü (6)

Bolivya\'dan Kalkan Uçak 81 Kişiyle Kolombiya\'da Düştü (6)

Venezuela kökenli LAMIA Havayolları'na bağlı RJ85 tipi bir yolcu uçağı, Bolivya'dan Kolombiya'ya giderken, 72 yolcu ve 9 mürettebatıyla düştü.

29.11.2016 12:39

Venezuela kökenli LAMIA Havayolları'na bağlı RJ85 tipi bir yolcu uçağı, Bolivya'dan Kolombiya'ya giderken, 72 yolcu ve 9 mürettebatıyla düştü.

Kolombia Ulusal Afet ve Risk Yönetimi, uçaktan yaralı olarak kurtulanların La Ceja kentindeki San Juan de Dios hastanesine taşındıklarını duyurdu. 360 Radio Colombia radyo istasyonu yaralı olarak kurtarılan yolcu sayısını 13 olarak duyurdu. Hastaneye kaldırılan yaralılar arasında uçuş görevlisi Jimena Suarez, Chapecoense oyuncusu Jackson Follman, Alan Ruschel ve yanında oturan, takımın kalesici Marcos Danilo olduğu ifade edildi. Yerel basından gelen açıklamalara göre gazeteci Rafael Henzel de yaralı olarak enkazdan çıkarıldı.

Kolombiya Polisi kazada yaşanan can kaybının 76 kişi olduğu teyid etmiş bulunuyor. Hastaneye kaldırılan yaralılardan birinin de hayatını hayatını kaybettiği bildirildi.

Yerel basına göre günlerdir devam eden yağmur uçağın düştüğü alanda kurtarma çalışmaları yürütülmesini zorlaştırırken, şiddetli yağmur yüzünden çalışmalara ara verildi.

Olay yerine giden Medellin Mayor Federico Gutierrez "Bu çok büyük bir trajedi." dedi.

Charter seferini yapmakta olan uçak Bolivia'nın Viru Viru Uluslararası Havalimanı'nından, Kolombiya'nın Medellin kentinde Jose Maria Cordova de Rionegro Havalimanı'na gidiyordu.

Uçakta, bugün Güney Amerika kupası için Atletico Nacional takımı ile karşılaşacak Brezilya'nın Chapecoense takımının bulunduğu açıklandı. - York

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bolivya'dan Kalkan Uçak 81 Kişiyle Kolombiya'da Düştü (6) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement