Polatlı'da İslami Bilimler Fakültesinin Temeli Atıldı - Son Dakika
Güncel

Polatlı'da İslami Bilimler Fakültesinin Temeli Atıldı

Polatlı\'da İslami Bilimler Fakültesinin Temeli Atıldı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Polatlı'da Gazi Üniversitesine bağlı İslami Bilimler Fakültesinin temelini attı.

06.03.2014 19:45  Güncelleme: 20:14

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Gazi Üniversitesi'ne bağlı Polatlı İslami Bilimler Fakültesinin temelini attı.

Polatlı Belediyesi tarafından yaptırılacak fakültenin temel atma töreninde konuşan Bozdağ, Türkiye'deki üniversitelerin ebesinin AK Parti olduğunu söyleyerek, ülkede 2002 yılında 76 olan üniversite sayısının kurulan yeni üniversitelerle bugün 180'e ulaştığını söyledi.

Türkiye'nin böyle büyümeye devam ederse başka üniversitelerin de kurulacağını aktaran Bozdağ, "Üniversiteler arasındaki rekabet de güçlü olacaktır.  Eğitimde İstanbul, Ankara, İzmir tekeli vardı. Şimdi biz, bu tekeli yıktık.  Türkiye'nin her yerine üniversiteyi fakülteleri, meslek yüksekokullarını ulaştırmak suretiyle bilimsel alanı da Türkiye'nin her yerinde rekabete açtık" diye konuştu.

Göreve geldikten sonra bugüne kadar 110 yeni üniversite kurduklarını vurgulayan Bozdağ, "Türkiye'nin bugün 180 civarından üniversitesi var" dedi. Bozdağ, Anadolu'ya üniversiteleri yayarak birilerinin saltanatını yıktıklarını dile getirdi.

Gazi Üniversitesi Rektörü  Prof. Süleyman Büyükberber ise üniversitelerinin kurulduğu günden bugüne kendi akademik kadrosuyla  9 üniversite kurduğunu, 10.sunu ise Polatlı'da kurmak istediklerini dile getirdi.

Büyükberber, "Polatlı'daki fakültemiz, Ankara'nın 2'nci ya da 3'üncü büyük ilahiyat fakültesi olacak. Senato kararını aldığımız uygulamalı bilimler fakültemiz geliyor. O da yaklaşık 1500 öğrencisi olacak büyüklükte. Gazi Üniversitesi bugüne kadar bünyesinden 9 üniversite çıkardı. Bu 10'uncu olacak. İnşallah Polatlı Üniversitesi de bağımsız kendi başına büyüyen bir üniversite olarak hayatına devam edecek" dedi.

Törene, Bozdağ'ın yanı sıra AK Parti Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Büyükberber, İlçe Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Belediye Başkanı Yakup Çelik ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Polatlı'da İslami Bilimler Fakültesinin Temeli Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement