Bu Bir Sivil İhtilal - Son Dakika
Son Dakika Logo
Güncel

Bu Bir Sivil İhtilal

Bu Bir Sivil İhtilal
28.09.2007 02:25

Başkent Üniversitesi'ndeki Anayasa Panelinde, Hükümete Eleştiri Yağdı. Prof. Dr. Zeki Hafızoğulları 'Siz İktidar Olarak Kurucu Meclis Yerine Geçmek İstiyorsunuz. Bu Bir Sivil İhtilaldir' Dedi.

Başkent Üniversitesi’ndeki Anayasa panelinde, taslakla ilgili, hükümete eleştiri yağdı. Başkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeki Hafızoğulları "Siz iktidar olarak kurucu meclis yerine geçmek istiyorsunuz. Bu bir sivil ihtilaldir" dedi.

Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Yekta Güngör Özden, "Ben tarafsız biri değilim. Laik, Atatürkçü ve cumhuriyetten yanayım. Özbudun Anayasa değişiklik taslağını Atatürk ve laiklik karşıtı kişileri seçerek hazırladı" dedi. Dışişleri eski bakanı ve Anayasa Profesörü Mümtaz Soysal ise şunları söyledi: "Her ülkenin kendine özgü sorunları vardır. Anayasalar sorun çözmek için yazılmıştır. Bizim anayasamız mutlaka laik olmak zorundadır. Türkiye de demokrasi ancak laiklik ile olur sonucuna varıldığı için bu madde konmuştur. Türkiye’nin pek çok sorunu varken anayasa değişikliği tartışması yapıyoruz. Acaba bir oyuna mı geliyoruz diye düşünüyorum. Değişiklik metninde değişmesi teklif dahi edilemez denen maddeleri bile ’düzeltiyoruz’ diyerek, en arkaya itmişler."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bu Bir Sivil İhtilal - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement