Bu Konutlarda Yaşayanlar Aslında Komşusunun Dairesinde Oturuyor - Son Dakika
Güncel

Bu Konutlarda Yaşayanlar Aslında Komşusunun Dairesinde Oturuyor

Bu Konutlarda Yaşayanlar Aslında Komşusunun Dairesinde Oturuyor

Marmara Bölgesi'ni sarsan 17 Ağustos 1999 Depremi'nin ardından yapılan İzmit'te Bayındırlık Bakanlığı tarafınadn yaptırıldığı için bu adla anılan Bayındırlık Konutları'ndaki 5. Ada 15 Blokta yaşayan vatanadaşların, 14 yıldır komşularının evinde oturdukları ortaya çıktı.

02.06.2014 16:58

Marmara Bölgesi'ni sarsan 17 Ağustos 1999 Depremi'nin ardından yapılan İzmit'te Bayındırlık Bakanlığı tarafınadn yaptırıldığı için bu adla anılan Bayındırlık Konutları'ndaki 5. Ada 15 Blokta yaşayan vatanadaşların, 14 yıldır komşularının evinde oturdukları ortaya çıktı. Bir konut sahibinin kredi için bankaya başvurduğunda ortaya çıkan bu karışıklığın, dairelerin projede sağdan, tapuya geçerken ise solda numaralandığı onlaşıldı. İzmit'in Ayazma Mahallesi'nde bulunan ve Marmara Depremi'nin ardından evleri yıkılan depremzedeler için Devlet tarafından Bayındırlık Kalıcı Konutları'nda yaşayan vatandaşlar yıllardır oturdukları dairelerin aslında kendilerine ait olmadığını öğrenince şok yaşadı. Depremde Orduevi Semti'de bulunan daireleri ağır hasar gören Ayşe Güneş Özşen, 2001 yılında devlete borçlanarak ve ipotek konularak geçici olarak verilen tapuyla Bayındırlık Konutları'ndaki dairesine yerleşti. Daha sonra konuta annesi Nazmiye Güneş'i yerleştiren Ayşe Güneş Özşen başka bir yere taşındı.

KREDİ BAŞVUSUNDA BULUNUNCA ORTAYA ÇIKTI

Kent merkezinde bir cafe işleten Ayşe Güneş Özşen, Bayındırlık Konutları 5. Ada 15 Blok Daire 7 Nolu konutunu ipotek göstererek bankadan kredi çekmek istedi. Ancak bankanın yaptığı incelemede 10 nolu dairenin tapuda 7 nolu daire olarak göründüğünü tespit etti. Kredi başvurusunda bulunan Özşen bunun üzerine kredi başvurusu iptal edildi. Tapuya giden Özşen'e projenin yeniden yapılandırılmasıyla bu sorunun çözülebileceği söylendi. Ancak tapuda yapılan inceleme sonunda da burada herkesin kendisine ait olduğu sandığı dairelerin aslında komşulara ait olduğu, sakinlerin komşularının dairelerinde oturmakta olduğu anlaşıldı.

'YANLIŞ EVLERDE OTURUYORLAR'

Herkesin yanlış evlerde oturduğu anlaşılınca şok yaşadıklarını söyleyen Ayşe Güneş Özşen, Kredi başvurusu yapmak isteyince bu durumu öğrendim. 5. Ada 15. Blokta bulunan 14 daire de yaşayanların hepsi aslında komşusunun dairesinde yaşıyor. 2001 yılından itibaren de konut sakinleri başkasının dairesinde oturduğundan habersiz. Daireler projede sağdan, tapuya geçirilirken ise soldan numaralandırılınca bu durum ortaya çıkmış diye konuştu.

'BU DURUM BİRAN ÖNCE ÇÖZÜLMELİ'

Yaşadıkları sıkıntının biran önce çözülmesi gerektiğini söyleyen Özşen konuşmasını söyle sürdürdü Bu sıkıntının tüm dairelerde çözülmesi gerekiyor. Tapuda dairelerin becaiş yöntemiyle değiştirilmesi halinde 2 bin TL civarında masraf gerektiği söylendi. Bu bizim hatamızdan kaynaklanmadı. Bu sorunu yapanların çözmesini istiyoruz. dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bu Konutlarda Yaşayanlar Aslında Komşusunun Dairesinde Oturuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement