'Bu Ülke Çok Büyük Oyunlar Bozdu, Bunu da Bozacağız' - Son Dakika
Güncel

'Bu Ülke Çok Büyük Oyunlar Bozdu, Bunu da Bozacağız'

\'Bu Ülke Çok Büyük Oyunlar Bozdu, Bunu da Bozacağız\'

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türk Telekom'un Amasya'daki çağrı merkezinin açılışına katıldı.

21.06.2013 20:07

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türk Telekom'un Amasya'daki çağrı merkezinin açılışına katıldı. Açılış öncesinde konuşan Bakan Binali Yıldırım, son Gezi Parkı olaylarına dı hatırlatarak, "Dünyaya parmak ısırttıran çalışmalara imza attık. Belli ki bu çalışmalar milletimizi memnun etmiş ama memnun olmayan küçük bir kesim olduğunu görüyoruz" dedi. Bakan yıldırım, şöyle devam etti:

"Ülkemizde kalkınmanın, büyümenin devam etmesi, terörün sona ermesi, ülkemizi, Türkiye'yi 2023'e muhasır medeniyetler seviyesine ulaştıracak projelerin birer birer hayata geçmesi 76 milyonun bir ve beraber olarak AK Parti iktidarının, onun liderinin arkasında tam kenetlenmiş olması bazılarını rahatsız etti. Son yaşadığımız olaylarda bunu daha açık gördük. Ama hiç kimse heveslenmesin, umuda kapılmasın. Bu ülke çok büyük badireler atlattı. Çok büyük oyunları bozdu. Bu oyunu da bozacağız. Bu oyunun da farkındayız. Bu oyunu nasıl bozacağız ben size söyleyeyim. Hani sizin bir türkünüz var. 'Küp içinde bir reçel. İyi gün gelir geçer. Kötüye meyil verme. Ah ile ömrün geçer' diyerek bozacağız. İşte cevabımız budur."

Kendilerinin yeşil ve çevre konusunda duyarsızlıkla itham edildiklerini ifade eden Bakan Yıldırım, şunları söyledi:

"Türkiye'de 10 yılda yaşananlardan haberi yok. Türkiye'nin orman alanlarının miktarı 10 öncesine göre daha fazla arttı. Yeşillik daha fazla arttı. Bölünmüş yolların etrafında biz Karayolları Genel Müdürlüğü olarak 25 milyon ağaç diktik. Türkiye genelinde milyarlarca fidan ve ağaç dikildi. Mesele çevre değil, mesele yeşil değil. Mesele büyüyen, kalkınan, gelişen Türkiye'nin önünü nasıl keseriz, nasıl kargaşa çıkarırız, nasıl milleti birbirine düşürürüz, milletin kardeşliğini nasıl bozarız. Hesap aynı hesap. Biz bu senaryoları çok gördük. Biz bu senaryoları 50'lerde, 70'lerde, 80'lerde gördük, 28 Şubat'ta gördük. Hep aynı oyun. Ama yağma yok. Millet uyandı. Millet doğruyu da, eğriyi de aynen sarrafın terazisinde tarttığı gibi tartıyor."

Bakan Yıldırım, "Biz bu ülkede iletişim yollarını, internet yollarını, akıl yollarını ülkemizin kalkınması için yaptık. Türkiye'yi internette, iletişimde Afrika seviyesinden aldık, Avrupa'nın ilk 5 ülkesi arasına soktuk. Her tarafta iletişim otobanları var. Bu yollar akıl yoludur. Bu yolları akılsız işler için kullananlar şunu bilmelidir ki bu ülke, bu millet buna asla müsaade etmeyecektir" diye konuştu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, konuşmasının ardından çağrı merkezinin açılışını gerçekleştirdi. Burada koltuğa oturarak çağrı alan Bakan Yıldırım, çalan telefonu, "Ben Binali Yıldırım. Amasya Çağrı Merkezi'ne hoşgeldiniz. Nasıl yardımcı olabilirim?" diyerek açtı. Binali Yıldırım ismi karşında biran duraksayan telefonun diğer ucundaki Elif Doğan isimli vatandaş, "Binali Yıldırım derken, bakanım. İsim benzerliği değil her halde" şeklinde cevap verdi. Kendisinin bakan olmadığını söyleyen Binali Yıldırım, "Biz size bakıyoruz, bakanı boş ver" diyerek espri yaptı.

Daha sonra Türk Telekom'un hizmetleri hakkında bilgi veren Bakan Binali Yıldırım, görüşmenin sonunda ise bakan olduğunu söyledi. Bunun üzerine Bakan Yıldırım'a 3'üncü köprü projesini soran Elif Doğan, daha sonra Bakan Yıldırım'ı düğününe davet etti. Bir mani olmaması durumunda düğüne geleceğini söyleyen Bakan Binali Yıldırım, şahit olması isteği üzerine, "Ben şahit olursam şartlarım var. Daha doğrusu Başbakanımızın bize verdiği bir görev var" dedi. Elif Doğan, "Bizde çok istiyoruz. İnşallah 3 çocuk" dedi. Sayının 5'e çıktığı esprisini yapan Bakan Yıldırım daha sonra telefonu kapattı. Bakan Yıldırım, açılış sonrasında karayolu ile Ankara'ya gitmek üzere kentten ayrıldı.

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

Haber-Kamera: Yaprak KOÇER-İlker AKTAŞ-Savaş TUTAK/AMASYA,(DHA)

===============================================================

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Bu Ülke Çok Büyük Oyunlar Bozdu, Bunu da Bozacağız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement