BURSA'DA, CUMHURİYET'İN İLANININ 99'UNCU YILI COŞKUYLA KUTLANDI - Son Dakika
Güncel

BURSA'DA, CUMHURİYET'İN İLANININ 99'UNCU YILI COŞKUYLA KUTLANDI

CUMHURİYET'in ilanının 99'uncu yıldönümü Bursa'da coşkuyla kutlandı.

29.10.2022 15:20  Güncelleme: 15:31

CUMHURİYET'in ilanının 99'uncu yıldönümü Bursa'da coşkuyla kutlandı. Kentteki tören alanlarını dolduran 7'den 70'e herkes ellerindeki Türk Bayrakları ile Cumhuriyet coşkusuna ortak oldu.

Bursa'daki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Heykel'deki Valilik binasında, Vali Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve protokol üyelerinin tebrikleri kabulü ile başladı. Kutlamalar, Vali Canbolat ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın, tören alanındaki halkı selamlamasıyla devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Vali Canbolat, "Cumhuriyet'in getirdiği tüm kazanımlar dil, din, ırk, cinsiyet farkı gözetmeksizin her Türk vatandaşının ortak varlığıdır. Elbette ki ulaşmamız gereken hedefler ve işler vardır. Sahip olduğumuz misyon ve üzerinde yaşadığımız coğrafyanın stratejik önemi, karşımıza sürekli iç ve dış düşmanları çıkartmış ve çıkartmaya devam etmektedir. 'Her ağacın kurdu özünde' olduğunu bilenler, bizi birbirimize düşürmek için elinden gelenleri ardına koymamaktadır. Feraset ve cesarete sahip bu millet, birlik ve beraberlik ruhu içerisinde düşmanın hain girişimlerini her daim bertaraf etmiştir, etmeye devam edecektir" dedi.

Heykel'deki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen tören, Büyükşehir Belediye Bandosunun konseri, folklor ekipleri ile Kılıç-Kalkan ve Mehter Takımı'nın gösterisi ile devam etti. Kutlamalar geçiş töreniyle son bulurken, Heykel'deki tören alanını dolduran yüzlerce kişi ellerindeki Türk Bayrakları ile bayram coşkusunu yaşadı.

KLASİK OTOMOBİLLER KUTLAMALARA RENK KATTI

Cumhuriyet'in ilanının 99'uncu yılı kutlamaları Nilüfer ilçesinde çelenk sunma töreniyle başladı.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende konuşan Belediye Başkanı Turgay Erdem,

Cumhuriyet'in, eşitlik, özgürlük, uygarlık olduğunu belirterek 'Bizim için Cumhuriyet tek yönetim biçimidir. Cumhuriyet tek, sonsuza dek' dedi.

Çelenk sunma töreninin ardından, bayraklarla donatılmış klasik otomobiller kentin caddelerinde gezdi.

KUTLAMALAR KORTEJLE BAŞLADI

İnegöl ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları dün akşam düzenlenen kortejle başladı. İnegöl Kaymakamlığı ile İnegöl Belediyesi iş birliğinde düzenlenen korteje, ellerinde Türk bayraklarıyla yüzlerce kişi katıldı.

MUSTAFAKEMALPAŞA'DA 29 EKİM COŞKUSU

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Mustafakemalpaşa Belediyesi'nin düzenlediği Cihan Yıldız ve

Bilal Sonses konseri ile kutlandı. Adnan Menderes Meydanı'nı dolduran yüzlerce kişi Cumhuriyet coşkusunu hep birlikte yaşadı.

Belediye Başkanı Mehmet Kanar, Bilal Sonses'e doğum günü sürprizi de yaptı. Sonses, kendisi için özel olarak yaptırılan pastanın üzerindeki mumları, konser alanını dolduran yüzlerce kişinin alkışları eşliğinde üfledi. (DHA)

BURSA\'DA, CUMHURİYET\'İN İLANININ 99\'UNCU YILI COŞKUYLA KUTLANDI
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel BURSA'DA, CUMHURİYET'İN İLANININ 99'UNCU YILI COŞKUYLA KUTLANDI - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement