Bursa - Dolmuşçuların İsyanı Trafiği Felç Etti - Son Dakika
Güncel

Bursa - Dolmuşçuların İsyanı Trafiği Felç Etti

Bursa - Dolmuşçuların İsyanı Trafiği Felç Etti

Bursa'da Şehir Merkezinde Otobüsler İçin Tercihli Yol Oluşturulması Nedeniyle Yolcu Alıp, İndiremediklerini İddia Eden Dolmuş ve Taksiciler Eylem Yaptı.

04.03.2011 18:10

BURSA'da şehir merkezinde otobüsler için tercihli yol oluşturulması nedeniyle yolcu alıp, indiremediklerini iddia eden dolmuş ve taksiciler eylem yaptı. Haşim İşcan Caddesi'nde eylem yaparak korna çalan dolmuş ve taksicilerin eylemi nedeniyle trafik felç oldu.

Merkez Osmangazi ilçesi Cumhuriyet Caddesi'nde yapımına başlanan nostaljik tramvay projesi sebebiyle kapatılmasından sonra trafik Haşim İşcan Caddesi'ne yönlendirdi. Trafiğin yoğunlaştığı caddede vatandaşın tepkisi üzerine yol kenarındaki otoparkları kaldıran belediye, Şehreküstü Meydanı'nda ve cadde üzerinde dolmuşların yolcu indirdiği durak ve ceplerinde düzenleme yapmadan sağ şeridi otobüslere tahsis etti. Trafik ekipleri de sağ şeritte yolcu alıp indiren sürücülere ceza yazınca dolmuşçular belediyenin uygulamasına tepki göstermek için Haşim İşcan Caddesi'nde toplandı. Korna çalma eylemi yapan yüzlerce dolmuş ve taksi şoförü trafiği kilitledi. Eylem sırasında Büyükşehir Belediye Başkanı Başkan Recep Altepe'ye tepki gösteren dolmuşçular, yol ortasında müşteri alıp indirmekten dolayı vatandaşın can güvenliğinin ortadan kalktığını öne sürdüler.

öMAĞDURİYETİMİZ GİDERİLSİNö

Bursa Şoförler Odası Başkanı Hasan Topçu, bütün dolmuş ve taksilerin Haşim İşcan ve Atatürk Caddeleri'ne toplanması üzerine esnafı ikna etmek için bölgeye geldi. Topçu, tepkinin odanın bilgisi dışında gerçekleştiğini belirterek, "Eylemin amacı dışına çıkmaması için biz müdahale etmeye geldik. Haşim İşcan'da tercihli yol uygulaması doğru bir uygulamadır. Ancak bu yolu dolmuşçu ve taksici esnafının da kullanması gerekiyor. Ticari araçlar yolcuları nerede indirecek? Yol ortasında indirildiğinde can güvenliği olmuyor. Bu durumu anlatacak yetkili bulamadık. Birçok şehirde dolmuş sistemine dönülüyor. Bu karar, tercihli yola dolmuş sokulmaması kararı UKOME'de görüşülmeden uygulandı. Gündem dışı geldi. Bu uygulama bize sorulmadı. Haşim İşcan Caddesi'nde 1 kilometreden fazla alan var. Burada vatandaş inip çarşıya gitmek istediğinde duramıyoruz. Yetkililerin bu meseleyi bir an önce çözmesi, çözülmezse esnafımızın mağduriyetinin giderilmesi gerekiyor" dedi. Tepkili olan sürücüler ise Başkan Recep Altepe'ye çok büyük destek verdiklerini ancak vatandaşa hizmet eden ticari araçların belediye bürokratları tarafından topluma zararlı bir unsur gibi görüldüğünü savundu. Yolcuyu can güvenliği olmayan bir şekilde Haşim İşcan Caddesi'nde indirmek mecburiyetinde kaldıklarını belirten ticari araç sürücüleri, "Biz de evimize ekmek götürüyoruz. Bizi belediye işçisi yapsınlar, biz de bu işi bırakalım. Yoksa 20-25 yıllık ticari araçlarımızı yakacağız. Böyle tek taraflı uygulama olmaz. Vatandaşın da zarar gördüğü bu hatalı düzenlemenin bir an önce değiştirilmesini istiyoruz" şeklinde konuştu. Atatürk Caddesi'nde de Haşim İşcan'ı kullanan dolmuşçulara destek için Teleferik, Mollarap, Muradiye hattı dolmuşları trafiği yavaşlatma eylemi yaptı.

BÜYÜKŞEHİR AÇIKLAMA YAPTI

Dolmuşçuların eylemi üzerine Bursa Büyükşehir Belediyesi yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Haşim İşcan Caddesi'ndeki trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla başlattığı sağ şeridin toplu taşıma araçlarına tahsis edilmesi, trafiği önemli ölçüde rahatlatırken, uygulama sürücüler tarafından da memnuniyetle karşılandığı bildirildi.

Nostaljik tramvay hattı çalışmaları nedeniyle Cumhuriyet Caddesi'nin trafiğe kapatılmasının ardından araç yoğunluğunun arttığı Haşim İşcan Caddesi'nde yolun sağ şeridinin toplu taşıma araçlarına tahsis edilmesinin trafik akışını hızlandırdığı vurgulanan açıklamada, şu görüşlere yer verildi: "Daha önce park edilen araçlar nedeniyle kullanılamayan yolun sağ şeridi bu şekilde aktif olarak kullanıma açılmış oldu. Böylelikle caddede kullanılan şerit sayısı 2'den üçe çıkarken, sağ şeridin sadece toplu taşıma araçlarına açılması cadde üzerindeki yoğunluğun azalmasına da önemli katkı sağladı"

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa - Dolmuşçuların İsyanı Trafiği Felç Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement