Busiad'tan Twıtter'ın Kapatılmasına Tepki - Son Dakika
Güncel

Busiad'tan Twıtter'ın Kapatılmasına Tepki

Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Günal Baylan, Twitter'ın yasaklanmasını büyük bir kaygı ve hayretle izlediklerini ifade etti.

21.03.2014 15:15

Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Günal Baylan, Twitter'ın yasaklanmasını büyük bir kaygı ve hayretle izlediklerini ifade etti.

BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Günal Baylan yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Bursa mitinginde, toplumda en yaygın biçimde kullanılan sosyal medya aracı olan Twitter'ı kapatabileceklerini söylemesinden sonra gece sitenin kapatılmasını, iş dünyası olarak büyük bir şaşkınlık ve hayretle izlediklerini belirtti. Baylan "Daha önce de dile getirdiğimiz gibi, sosyal medya sitelerinin kapatılabileceği yönündeki her türlü öneriye endişeyle bakmaya devam ediyoruz. Demokrasiler, kamudaki seslerin çeşitliliği ile güçlenirler. Bağımsız ve özgür bir medya, demokrasinin, açık toplumun esas unsurudur ve resmi şeffaflığı, hesap verebilirliği sağlamada hayatidir" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin Gezi olaylarından beri yaşadığı sıkıntıların temelinde insan hak ve özgürlüklerine saygı duyulmamasının yattığını vurgulayan Baylan, hükümetlerin toplumdan gelen eleştirilere de daha makul ölçülerde yaklaşması gerektiğini kaydetti. Baylan, AB insan hakları ve özgürlükleri çerçevesinde, bu sosyal mecranın kapatılmasının kimseye ve hiçbir kesime anlatılamayacağını, Türkiye'nin bu durumda Cumhurbaşkanının söylemi ile üçüncü dünya ülkelerinden hiçbir farkının kalmayacağını da sözlerine ekledi. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Busiad'tan Twıtter'ın Kapatılmasına Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement