Büyük Dolandırıcılık Operasyonu"Nda 34 Tutuklama - Son Dakika
Güncel

Büyük Dolandırıcılık Operasyonu"Nda 34 Tutuklama

Büyük Dolandırıcılık Operasyonu"Nda 34 Tutuklama

Operasyon anı kamerada Haber: Çağatay KENARLI / İSTANBUL DHA İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin geçtiğimiz cuma günü 'Örgüt faaliyeti kapsamında nitelikli dolandırıcılık' gerekçesiyle yaptığı operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden 34'ü tutuklandı.

16.06.2015 15:19

Operasyon anı kamerada

Haber: Çağatay KENARLI/ İSTANBUL DHA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin geçtiğimiz cuma günü 'Örgüt faaliyeti kapsamında nitelikli dolandırıcılık' gerekçesiyle yaptığı operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden 34'ü tutuklandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü geçtiğimiz cuma günü yaptığı operasyonla ilgili olarak yazılı basın açıklaması yaptı. Açıklamada, operasyonun 'Örgüt faaliyeti kapsamında nitelikli dolandırıcılık' suçu ile ilgili olarak yapıldığına değinilerek, 'Silahlı bir suç örgütünün İstanbul merkezli olarak Antalya, Samsun, Ordu, Denizli, Balıkesir, Kocaeli, Aydın, Sakarya ve İzmir illerini de kapsayan şekilde fason şirketler kurmak veya likidite problemi yaşayan şirketlerin yönetimini ele almak suretiyle bahse konu şirketlerde para döngüsü sağlayarak şirkete çek defteri çıkmasını sağladıkları, sonrasında bu çeklerin bir kısmını kendi kurmuş oldukları şirketler arasında ticaret varmış gibi dolaştırmak suretiyle piyasada ve bankalarda şirketlere güven kazandırmalarının akabinde değişik bankalardan bahse konu şirketlere çok sayıda çek defteri aldıkları, bu çeklerin üzerine 5-6 ay sonrasının tarihini atarak çeklerin karşılıksız olduğunu bilmelerine rağmen piyasada 5 bin 6 bin lira karşılığında boş olarak sattıkları veya bu çekleri örgüt elemanlarına vermek suretiyle piyasada ticaret yaparak haksız kazanç elde ettikleri anlaşılmış olup, yapılan banka yazışmalarının akabinde piyasadan 28 milyon lira kazanç elde ettikleri ve piyasaya verdikleri toplam zararın 150 milyon lira olduğu tespit edilmiştir" denildi.

Açıklamada, yapılan operasyonlarda 6'sı kadın 49 kişinin gözaltına alındığına değinilerek, 44 şüphelinin adliyeye sevk edildiği bildirildi. 2'si kadın toplam 34 şüphelinin ise tutuklandığı belirtilirken, 10'u tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı kaydedildi.

OPERASYON POLİS KAMERASINDA

Operasyon polis kamerasına saniye saniye yansıdı. Özel harekat ekiplerinin bir daireye girmesiyle görüntüler başlıyor. Daha sonra polis ekipleri evde arama yaptıkları sırada bir şüphelinin evindeki tüfeği ele geçimesi görüntülere yansıdı. Polisler adreste yaptığı aramalarda çek sayfaları ve çek defterleri bulduğu görüldü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Büyük Dolandırıcılık Operasyonu'Nda 34 Tutuklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement