Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yılı dolayısıyla Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde anma töreni düzenlendi.
Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına, Kaymakam Köksal Şakalar ve Belediye Başkanı Mustafa Çöl tarafından çelenk sunuldu.
Anıta çelenk sunumunun ardından Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla saygı duruşunda bulunuldu.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından göndere çekilen bayrak yarıya indirildi.
Daha sonra Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından Belediye Düğün Salonunda düzenlenen anma programında, Atatürk ile ilgili şiirler okundu.
Anma haftası dolayısıyla düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere, ödülleri verildi.
-Dinar
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yılı dolayısıyla Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde anma töreni düzenlendi.
Hükümet Konağı önündeki törende, Atatürk büstüne çelenkler sunuldu.
Daha sonra Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla saygı duruşunda bulunuldu.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından göndere çekilen bayrak yarıya indirildi.
Park Ala Toplantı ve Seminer Salonu'nda devam edilen anma programında ise Dinar Sermaye Piyasası Yatılı Bölge Orta Okulu Türkçe öğretmeni Adnan Demiral, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.
Programda, öğrenciler tarafından hazırlanan tiyatro, oratoryo gösterileri sunuldu ve şiirler okundu.
Son Dakika › Güncel › Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.