Büyük Zafer'in 97. yıl dönümü kutlanıyor - Son Dakika
Güncel

Büyük Zafer'in 97. yıl dönümü kutlanıyor

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü coşkuyla kutlandı.

30.08.2019 16:01  Güncelleme: 16:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü coşkuyla kutlandı.

Hükümet Konağı önündeki törende Kars Valisi Türker Öksüz, Kars 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Özgür Nuhut, Kars Belediye Başkan Vekili Mehmet Boçnak Atatürk anıtına çelenk sundu.

Vali Öksüz, AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Tuğgeneral Nuhut ile Belediye Başkan Vekili Boçnak daha sonra valilik binasında askerlerin, halkın ve protokol mensuplarının bayramını kutladı.

Hükümet Konağı önündeki tören alanında devam eden kutlamalarda Öksüz ve Nuhut, vatandaşları ve tören mangasını selamladı.

Ardından Vali Öksüz ve beraberindekiler, Kars Garnizon Şehitliği'ne geçti. Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı'nın okunması sonrası şehitler anısına saygı atışı yapıldı.

Öksüz, yaptığı konuşmada, kahraman ecdadın kadın, erkek, yaşlı ve genç demeden tüm fertleriyle kazandığı, tarihin kaydettiği ender zaferlerinden 30 Ağustos Zaferi ile vatanın işgalden kurtarılıp Cumhuriyet'in temellerinin atıldığını hatırlattı.

Şehitlere Allah'tan rahmet dileyen Öksüz, "30 Ağustos Zaferi, tarih boyunca karşılaştığı tüm engelleri birlik ve beraberlik içinde, kardeşlik ruhuyla, inanç ve kararlılıkla aşan aziz milletimizin gücünü bir kez daha ortaya koymuştur. Bu eşsiz zafer, birbirine kenetlenmiş bir milletin vatanına, özgürlüğüne ve değerlerine olan aşkı ve inancının eseridir. Ülkemizin varlığına kasteden iç ve dış hiçbir güç, istiklalimizin ve istikbalimizin üzerine gölge düşüremeyecek, Türkiye'yi bölemeyecek, devletimizi yıkamayacak, ezanlarımızı susturamayacak." şeklinde konuştu.

Daha sonra şehitlikteki müze gezildi ve şehit mezarlarına karanfil bırakıldı.

Büyük Zafer\'in 97. yıl dönümü kutlanıyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Büyük Zafer'in 97. yıl dönümü kutlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement