Büyükşehir, 24. Salonu Aliağa'ya Kuracak - Son Dakika
Güncel

Büyükşehir, 24. Salonu Aliağa'ya Kuracak

Büyükşehir, 24. Salonu Aliağa\'ya Kuracak

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından, küçük yerleşim bölgelerinin sportif ve sosyal gereksinimlerini karşılamak için hayata geçirilen 'çok amaçlı salon' projeleri yeniden hız kazandı.

02.07.2013 11:10  Güncelleme: 11:35

2009 yılından önce belde olan yerleşim yerlerinde tam 21 adet çok amaçlı salon kuran Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlar tarafından büyük beğeni toplayan bu projede şimdi de ilçelere el attı. 22.cisi Bayraklı Ekrem Akurgal Yaşam Parkı içinde hizmete sunulan salonlardan 23. sünün temeli Uzundere'de atıldı. 24. çok amaçlı salonun ise Aliağa'da yapılacağı açıklandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa Değirmendere Mevkii Yeni mahallede çok amaçlı salon yapmak için 11 Temmuz tarihinde ihale kararı aldı. Anadolu Lisesi yanında yapılacak salon, öğrencilerin sportif ve sosyal faaliyetler için buluşma noktası olacak.

Beldelerde yaptıkları çok amaçlı salonların ardından ilçelerde yeni salonlar kurmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Bayraklı Ekrem Akurgal Yaşam Parkı'ndaki çok amaçlı salonun ardından, Kadifekale heyelan bölgesinden Uzundere konutlarına taşınan vatandaşlar için salon ve semt merkezini birlikte hizmete açacaklarını duyurdu.

Çok amaçlı salonların sadece kültür, sanat ve spor faaliyetlerine ev sahipliği yapmadığını vurgulayan yetkililer, "Biz bu salonları aynı zamanda, halkımızın gelenek ve göreneklerini sürdürmelerini, dayanışma duygusunu güçlendirmesi, çocuklarımıza ve gençlerimize spor yaptırarak kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını sağlamaları açısından da çok önemli sosyal merkezler olarak görüyoruz" şeklinde konuştu.

Geniş bir yelpazede hizmet veriyor

Yapıldıkları bölgelerin sosyal yaşamına hareket getiren, spor yapma olanağı sağladığı gibi düğün-nişan törenleri, tiyatro gösterileri ve diğer kültürel etkinlikler için de ideal mekanlar olarak tanımlanan çok amaçlı salonlar, bölge halkının hemen hemen tüm ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikte inşa ediliyor. Bu salonlardan daha çok vatandaşın yararlanması için çalışmalarını hız kesmeden sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, bugüne kadar Gümüldür, Armutlu, Yukarıkızılca, Bağyurdu, Canlı, Çırpı, Helvacı, Emiralem, Koyundere, Seyrek, Bağarası, Görece, Ulukent, Ayrancılar, Yeni Foça, Çaybaşı, Yelki, Ulucak, Ören, Özdere, Asarlık ve Bayraklı Ekrem Akurgal Yaşam Parkı olmak üzere olmak üzere toplam 22 yerde bölge halkının kullanımına sundu.

Spor da yap düğün de...

Küçük yerleşimlerin sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılamak üzere İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen çok amaçlı salonlar, "açılıp kapanabilen" tribünleri sayesinde sahne ve spor salonunu birlikte barındırıyor. Hazırlanan mimari projeye göre prefabrik yapıdan oluşan çok amaçlı salonlar, ortalama 1.345 metrekarelik kapalı alana sahip. Spor ve servis alanları olmak üzere iki bölümden oluşan yapının 700 metrekarelik alanında spor salonu bulunuyor. Burada açılıp kapanabilen 168 kişilik teleskopik tribün yer alıyor. Spor salonunun diğer bölümünde ise 170 metrekarelik sahne var. Düğün törenlerinde teleskopik tribünler kapatılarak sahne ve spor salonu birlikte değerlendirilebiliyor. Salon ayrıca tiyatro gösterileri ve konserlerde de kullanılabiliyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Büyükşehir, 24. Salonu Aliağa'ya Kuracak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement