Büyükşehir, Çanakkale Şehitlerini Anıyor - Son Dakika
Güncel

Büyükşehir, Çanakkale Şehitlerini Anıyor

Büyükşehir, Çanakkale Şehitlerini Anıyor

Büyükşehir Belediyesi Hanım Lokalleri Üyelerinden Oluşan Tiyatro Ekibi, O Günün Kahraman Askerlerini ve Kadınlarını Canlandıran Bir Oyun Sergilediler

23.03.2011 13:52

Ankara Büyükşehir Belediyesi, "18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma" etkinlikleri çerçevesindeki programda bir kez daha şehitlerini andı.

Büyükşehir Belediyesi Hanım Lokalleri'ne üye hanımların oluşturduğu tiyatro ekibinin sergilediği "Çanakkale'den Havadis Var" adlı oyun Başkentlilere duygusal anlar yaşattı.

Gençlik Parkı Tiyatro Salonu'nda sergilenen gösteriyi Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in eşi Nevin Gökçek, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Vural, bürokratlar ve çok sayıda Başkentli de izledi.

Oyun bitiminde konuşan Nevin Gökçek, oyunu izlerken maneviyat dolu çok güzel anlar yaşadıklarını belirterek, "Bu anları yaşatan ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Tarihte kanlarıyla anılarımıza imza atan o şehitlerimizi saygıyla anıyoruz" dedi.

Çanakkale'de Mehmetçiğin sergilediği kahramanlığı ve geride kalan anaları, eşleri, Afşin Karakayış'ın bağlaması ve türküleri eşliğinde anlatan ve sergiledikleri oyunla salonu dolduran Başkentlilerden tam puan alan hanım lokalleri üyeleri, hem izleyenlerin o günleri hatırlayıp gözyaşı dökmesine neden oldu, hem de profesyonel tiyatroculara taş çıkartacak bir oyun sergilediler.

Çanakkale Savaşı'na ait eski fotoğraflar ve siyah beyaz görüntülerle yapılan sinevizyon gösterisiyle bir başka anlam kazanan program, o dönemi anlatan "Satır Aralarında Çanakkale" notlarıyla ve duygulu Çanakkale türküleriyle sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Büyükşehir, Çanakkale Şehitlerini Anıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement